Νέα Σμύρνη: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου, δεν ευθύνομαι εγώ», λέει η μητέρα της 14χρονης

«Σπάει» τη σιωπή της η μητέρα της 14χρονης που ήταν θύμα μαστροπείας και κακοποίησης. Το κορίτσι φιλοξενούταν σε δομή στη Νέα Σμύρνη.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των τριών ανδρών που φέρεται να εξέδιδαν και να κακοποιούσαν τη 14χρονη από δομή στη Νέα Σμύρνη. Οι τρεις δράστες κατηγορούνται για τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσεων πράξεων με ανήλικο κάτω των 14 ετών και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

Πρόκειται για έναν 29χρονο, ο οποίος φέρεται να ήταν ο «αρχηγός» και έκλεινε τα ραντεβού της 14χρονης, έναν 25χρονο και έναν 24χρονο, ενώ αναζητείται ακόμα ένας εμπλεκόμενος. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που οδήγησε στις συλλήψεις, η ανήλικη εξαφανιζόταν για ώρες από τη δομή όπου διέμενε, ενώ ο 29χρονος φέρεται να την προσέγγισε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Η μητέρα της 14χρονης, μιλώντας στο STAR, είπε ότι άφησε τα παιδιά της στο ίδρυμα για να είναι ασφαλή. «Εγώ πήγα στον εισαγγελέα και ζήτησα να βάλει τα παιδιά μου σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούσα να τα μεγαλώσω», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

Ωστόσο, όπως είπε, ένιωθε ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη τα παιδιά της κινδύνευαν, αφού μπαινόβγαιναν σε αυτό όποτε ήθελαν. «Μιλούσα μαζί της, αλλά όχι συχνά. Ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλής. Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν. Είχαν φύγει πολλές φορές. Δεν με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα. Μου έκρυβαν πολλά πράγματα. Τους ρώταγα πού ήταν τα παιδιά και μου έλεγαν θα γυρίσουν, τους ρωτούσα πόσο καιρό έλειπαν και δεν μου απαντούσαν. Θέλω να πάνε σε άλλο ίδρυμα, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου», είπε.

Μάλιστα, η μητέρα υποστηρίζει ότι για αυτό που συνέβη στην κόρη της ευθύνονται οι «κακές παρέες», ενώ τονίζει ότι εκείνη δεν έχει ευθύνη. «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω», είπε, όμως παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά τους για να τα στηρίξει.