Νέα Σμύρνη: Πέντε συλλήψεις για το μαχαίρωμα στην πλατεία

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες και έναν αλλοδαπό.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα για το protothema.gr, στη σύλληψη πέντε ατόμων -τέσσάρων Ελλήνων και ενός αλλοδαπού- και την ταυτοποίηση οκτώ, που φέρεται να έχουν σχέση με το μαχαίρωμα και τη ληστεία του 60χρονου άνδρα τα ξημερώματα της Τεταρτης, στη Νέα Σμύρνη, επειδή τους έκανε παρατήρηση για… κορωνοσυγκέντρωση, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οι πέντε συλληφθέντες -ανάμεσα τους και δύο ανήλικοι- οδηγήθηκαν στη λεωφόρο Αθηνών, έπειτα από εντατικές έρευνες των Αρχών στο σημείο που έγινε το άγριο σκηνικό και επεξεργασία απο υλικό καμερών, ενώ νωρίς το πρωί, το θύμα είχε μεταβεί στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης, προκειμένου να δώσει εκ νεου κατάθεση και να δει φωτογραφίες υπόπτων.

Η υπόθεση, που αποκάλυψε χθες το protothema.gr, σοκάρει και προκαλεί. Σημειώθηκε γύρω στις 5 προχθές τα ξημερώματα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η ομάδα των νεαρών, που διασκέδαζαν στην πλατεία, επιτέθηκαν στον 60χρονο, ο οποίος τους εκανε παρατήρηση για τον συνωστισμό και, όταν τους είπε οτι θα καλέσει την Αστυνομία, τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοκομείο, ενώ στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος έψαξαν κάμερες και μαρτυρίες, που τους οδήγησαν στα ίχνη των δραστων της πρωτοφανούς επίθεσης.