Νέα στοιχεία για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που ξυλοφόρτωσε τη σύντροφό του

1057

Θύμα ξυλοδαρμού φέρεται να έπεσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ από τον επίσης δημοσιογράφο σύντροφό της, ο οποίος εργάζεται με σύμβαση μίσθωσης έργου στην ερτ α.ε. και αναμένεται η προσαγωγή του.

Ο καταγγελλόμενος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Θα φανεί αν είναι κακουργηματικού η πλημμεληματικού χαρακτήρα η πράξη και αναλόγως θα παραπεμφθεί είτε στον ανακριτή για απολογία είτε για να δικαστεί ενώπιον του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έπειτα από την καταγγελία της συντρόφου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί που χειρίζονται τη νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας κάλεσαν και την πρώην σύζυγο και μητέρα των παιδιών του να καταθέσει, προκειμένου να αποσπάσουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν για τον φερόμενο ως δράστη.

Η πρώην σύζυγός του, κατέθεσε πως ο δημοσιογράφος κακοποιούσε και την ίδια στο παρελθόν και αυτός ήταν ο λόγος που χώρισαν.

Το χρονικό

Η νεαρή κοπέλα μετέβη στο νοσοκομείο χθες το πρωί, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρεται να έχει χτυπηθεί από τον σύντροφό της στο πρόσωπο και στο σώμα και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να καταγγείλει τις πράξεις του συντρόφου της.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του καταγγελλόμενου, εως να διαλευκανθεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη. Η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται απέναντι σε κάθε μορφή βίας, και εκφράζει την πλήρη στήριξη της στη συνάδελφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από συμβασιούχο εργαζόμενο της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης αναφερθηκε επίσης στο θεμα της ΕΡΤ μιλώντας στο Action24 και ανέφερε οτι η διοίκηση πήρε αμέσως την αυτονόητη απόφαση και πως σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας με την Δικαιοσύνη να έχει τον τελικό λόγο.