Νέα τουρκική πρόκληση: Επίδειξη ισχύος με μαχητικό πάνω από τον Πενταδάχτυλο (βίντεο)

Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα μέσω Κύπρου. Ειδικότερα, χαιρετισμό πάνω από την Κατεχόμενη Κύπρο και ειδικότερα πάνω από τον Πενταδάχτυλο , έκανε πιλότος τουρκικού μαχητικού, σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στο tweet του, το τουρκικό ΥΠΑΜ γράφει «Χαίρε Ημισέληνε στον Πενταδάχτυλο!» δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο του Τούρκου πιλότου, ενώ χαιρετά πάνω από τον Πενταδάχτυλο, όπου φαίνεται και η τεράστια σημαία του ψευδοκράτους.

Ύβρις από Τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι πρόκειται για μήνυμα στην Ελλάδα «η οποία προκαλεί με τις ασκήσεις της στη Μυτιλήνη και τη Ρόδο».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ahaber.com.tr, με την κίνηση αυτή η Τουρκία, απέδειξε άλλη μια φορά στον κόσμο τη δύναμη των Τούρκων. Ενώ στο άρθρο της κάνει μια μεγάλη αναφορά στη σημαία τεραστίων διαστάσεων, που βρίσκεται στον Πενταδάκτυλο από την δεκαετία του ΄80 με βασικό στόχο να είναι ορατή από παντού.

Να σημειωθεί ότι στις 28 Οκτωβρίου 2003, την ημέρα της ελληνικής εθνικής επετείου, φωταγωγήθηκε. Η σημαία χαράχτηκε από τις κατοχικές αρχές στις πλαγιές του βουνού Πενταδάκτυλος, σε ένδειξη κατοχής του βορείου τμήματος του νησιού.

Το επίμαχο βίντεο