Νέες αποκαλύψεις Μιωνή για Παπαγγελόπουλο

Τι αναμένεται να καταθέσει αύριο στον Άρειο Πάγο.

 

Ο επιχειρηματίας θα περάσει το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου για να καταθέσει ενώπιον της Αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Η κρίσιμη ώρα της κατάθεσης του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στον Άρειο Πάγο, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όσον αφορά τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο σκάνδαλο της Novartis και άλλες δικαστικές υποθέσεις, έφτασε.

Ο επιχειρηματίας αύριο το πρωί θα περάσει το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου για να καταθέσει ενώπιον της Αρεοπαγίτου ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου.

Ήδη, για την υπόθεση έχουν δώσει καταθέσεις οι πολιτικοί, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, εισαγγελικοί λειτουργοί, πρώην και νυν, καθώς και πρόσωπα σε θέσεις αιχμής την κρίσιμη περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ωστόσο, η κατάθεση του κ. Μιωνή, οι καταγγελίες του οποίου ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, έδωσαν και το έναυσμα για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της έρευνας, από δικαστικούς και νομικούς κύκλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας θα προχωρήσει, στην αυριανή του κατάθεση, σε νέες αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιωνή θα εμπλουτίσει τις καταγγελίες του, αναφερόμενος σε νέα πραγματικά περιστατικά και θα αποκαλύψει συνομιλίες με σημαντικό πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Δ.Παπαγγελόπουλου, οι οποίες φέρεται να επιβεβαιώνουν πλήρως πως στοχοποιήθηκε ο ίδιος και ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς για λόγους εκβίασης και ο δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου, για λόγους πολιτικούς, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία και της στενής του σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του θα αναφερθεί και στο ρόλο άλλων προσώπων που καταγγέλλει ότι βοήθησαν στη τέλεση των πράξεων σε βάρος τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιωνή δε θα δώσει άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»».

Επιπλέον, ο κ. Μιωνή είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς και ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα του εκδότη της εφημερίδας «∆ηµοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την περίφημή λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μιωνή, μάλιστα είχε προσκομίσει συμφωνητικό µε τις υπογραφές του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Τάρκα, το οποίο περιέγραφε έναν οδικό χάρτη (roadmap) του συμβιβασμού, µε το οποίο ο εκδότης και ο δημοσιογράφος αναλάμβαναν, και μάλιστα ενυπογράφως, να διευθετήσουν επερχόμενες δικαστικές αποφάσεις.