Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα επιτίθεται στην Τουρκία ακόμα και για το Ουκρανικό

Ακάρ

Για επιθετική ρητορική και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Έχουν σκοτεινιάσει και ακόμα στο ουκρανικό, βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν στην Τουρκία», είπε ο Ακάρ μιλώντας για Έλληνες πολιτικούς τους οποίους δεν κατονόμασε.

Διεμήνυσε ότι η Τουρκία συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και παρουσίασε τη χώρα του ως φιλειρηνική.

Μόνη στη Μαύρη Θάλασσα η Ρωσία μετά το τουρκικό κλείσιμο των Στενών

Την απόφαση της Τουρκίας να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου για όλα τα πολεμικά πλοία και όχι μόνο για τα ρωσικά, ανέλυσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Εξήγησε ότι με αυτή την κίνηση ο Ερντογάν ικανοποιεί τη Δύση, αλλά παράλληλα, αφήνει μόνη της τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων προκύπτει πως δεν θα περάσουν από τα στενά ούτε πλοία του ΝΑΤΟ.

«Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία που δίνει στη χώρα μας η συνθήκη του Μοντρε σχετικά με την κυκλοφορία στα στενά, με τρόπο που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης. Όπως λέγαμε πάντα, είμαστε υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας, της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος και εκτιμούμε τον αγώνα της ουκρανικής κυβέρνησης και του λαού», τόνισε ο χθες ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή skai.gr