Νεκρά κορίτσια στην Πάτρα: Πως χρησιμοποιήθηκε η κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα – Δεν “έσπασε” όλη νύχτα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στις 10:00 σήμερα το πρωί, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αυτό προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη από τα έμπειρα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που αφορά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το πρώτο βράδυ το πέρασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα κρατητήρια , στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, με εντολή να υπάρχει πάντα αστυνομική παρουσία.

Η 33χρονη φερόμενη δράστιδα, φέρεται να έχει κρατήσει αρνητική στάση ενώπιον των Αστυνομικών, χωρίς να έχει μιλήσει.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πολύ καλά προετοιμασμένη, τι λένε από την ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μία γυναίκα «κοινωνικά λειτουργικότατη και πολύ καλά προετοιμασμένη», προσθέτοντας πως «προσπαθήσαμε να συντάξουμε μια δικογραφία αδιαμφισβήτητη, ωστόσο λόγω της φύσης του αδικήματος το έργο αυτό ήταν δύσκολο».

Άλλωστε όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, το αποδεικτικό υλικό είναι τέτοιο που η υπόθεση είναι δεμένη με η χωρίς την ομόλογα της 33χρονης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε την Τζωρτζίνα με κεταμίνη

Η ουσία που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι -κεταμίνη- ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, έγινε σε χρόνο που το μοναδικό άτομο που βρισκόταν κοντά της, ήταν η μητέρα της.

Κανένας γιατρός, καμία νοσηλεύτρια, κανένας συγγενής. Ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας εκείνη τη χρονική περίοδο απουσίαζε.

Στην εν λόγω δικογραφία βασικό ρόλο έχουν οι καταθέσεις των γιατρών και τα στοιχεία σχετικά με το ιατρικό ιστορικό της Τζωρτζίνας.

Πώς λύθηκε ο γρίφος του θανάτου της Τζωρτζίνας

Η πρώτη ανίχνευση της κεταμίνης και η πρώτη ανάλυση έγινε σε εργαστήριο της Αθήνας.

Ωστόσο θεωρήθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί το δείγμα στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα, όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές στο iefimerida, να γίνονται γρήγορες ποσοτικές εκτιμήσεις, κάτι το οποίο ήταν απαραίτητο.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο, το μοναδικό στην κλινική τοξικολογία, εκεί όπου όλα τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος στέλνουν δείγματα προς εξέταση.

Ο έλεγχος ήταν πολλαπλός από διαφορετικούς αναλυτές, όπου όλοι κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα. Πως η ποσότητα της κεταμίνης  που χορηγήθηκε –περίπου 6 μικρογραμμάρια ανά– ήταν θανατηφόρα.

Κατά την διάρκεια της ανάλυσης, οι έμπειροι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαο Ράϊκο, είχαν όλα τα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας έτσι ώστε να είναι βέβαιοι για τα ευρήματα τους, ενώ παράλληλα ρωτήθηκαν πολλές φορές και οι γιατροί που παρακολουθούσαν το παιδί εάν με κάποιον τρόπο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η χορήγηση τέτοιας ουσίας, με τους ίδιους να είναι κατηγορηματικά αρνητικοί.

Όπως ανέφεραν ιατροδικαστικές πηγές «το κοριτσάκι είχε ολόκληρη παθολογία πάνω του λάμβανε πολλά φάρμακα , με αποτέλεσμα να την οδήγησε στο θάνατο και μια ποσότητα μικρότερη από εκείνη που θα ήταν θανατηφόρα για ένα άλλο παιδί στην ηλικία της, στα κιλά της, χωρίς προβλήματα».

Πώς μπορεί να έγινε η χορήγηση της κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τον τρόπο που της χορηγήθηκε, αν και δεν υπάρχει ακόμα ομολογία της 33χρονης, αυτό θα μπορούσε να γίνει με τους εξής τρόπους.

Είτε από τη μύτη, κάτι που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί σκεύασμα με τη μορφή ρινικού σπρέι, είτε ενδοφλέβια μέσα από τον ορό, είτε με σύριγγα.

Ανάμεσα στα δύο τελευταία υπάρχει διαφοροποίηση όσον αφορά τη δράση καθώς όταν γίνεται έγχυση στη φλέβα ο θάνατος μπορεί να έρθει μέσα σε δευτερόλεπτα , ενώ με τη σύριγγα υπάρχει μικρότερη καταστολή, αν και πάλι το αποτέλεσμα του θανάτου είναι βέβαιο όταν η ποσότητα είναι ανάλογη.

Σε σχέση με τα στάδια, το πρώτο είναι αυτό της Καταστολής, αρχίζει να σταματάει η αναπνοή, ανακοπή και τελικά επέρχεται ο θάνατος.

Με βάση την αλληλουχία των γεγονότων, ως πιθανότερο σενάριο είναι της ενδοφλέβιας χορήγησης.

Το σημαντικό είναι πάντως ότι σύμφωνα με τους έμπειρους επιστήμονες, τα συμπτώματα που είχε η 9χρονη, όπως η μυδρίαση, οι σπασμοί, οι ταχυκαρδίες και οι βραδυκαρδίες μπορεί να  είναι απόρροια της χορήγησης κεταμίνης.