Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα και τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα βόρεια της Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Λέανδρος, η οποία πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, με ισχυρές χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και στην Αττική αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του Open TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια αλλά και την Πελοπόννησο.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωνε αργά το βράδυ του Σαββάτου: «Μόλις κάθισα μετά από μία εξαντλητική μέρα να ρίξω μία ματιά στα καιρικά μελλούμενα και βλέπω ότι τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας και χοντρικά για ένα πεντάωρο-εξάωρο ο Λευκός επισκέπτης δεν θα αφήσει παραπονεμένους μεταξύ και άλλων περιοχών της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας και τους κατοίκους της Αττικής ακόμα και παραθαλάσσιων ίσως τμημάτων του νομού πριν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία σταδιακά από την Τρίτη».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει από την πλευρά του: «Συνεχίζεται η επέλαση του ισχυρού χιονιά στη χώρα μας. Προετοιμαζόμαστε για το τρίτο κύμα που ίσως είναι ισχυρότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη. Πολύ πιθανό να δούμε πυκνές χιονοπτώσεις και στο κέντρο της Αθήνας. Μεγάλη προσοχή και σε Πελοπόννησο – Κρήτη. Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τις βραδινές ώρες….Τα χιόνια ίσως φτάσουν αύριο και στο κέντρο της Αθήνας.

Μεγάλη προσοχή στον ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια θα είναι και ολικός. Πελοπόννησος, Στερεά, Εύβοια, Κρήτη και Δωδεκάνησα στο μάτι του νέου κύματος κακοκαιρίας».

Άγγιξε τους -18 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα

Δριμύ ψύχος επικράτησε το πρωί της Κυριακής, ιδιαίτερα στα βόρεια και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης αγγίζοντας τους -17,8 βαθμούς Κελσίου.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη θερμοκρασία έφθασε τους -18,7 βαθμούς Κελσίου.