Νέο μεγάλο κύμα απολύσεων στο Netflix – Περίπου 300 υπάλληλοι έχασαν τη δουλειά τους

Netflix

Ένα δεύτερο κύμα απολύσεων ήρθε στο Netflix, με τη δημοφιλή πλατφόρμα streaming να αφήνει χωρίς δουλειά περίπου 300 υπαλλήλους την Πέμπτη, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ιστότοπου Variety.

Οι περικοπές αφορούν πολλές επιχειρηματικές λειτουργίες στην εταιρεία, με ένα μεγάλο μέρος θέσεων εργασίας να χάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτές οι νέες απολύσεις προέκυψαν μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η πλατφόρμα – που έχει εργατικό δυναμικό περίπου 11.000 υπαλλήλων σε παγκόσμιο επίπεδο – έκανε τον πρώτο γύρο περικοπών παρόμοιου μεγέθους τον Μάιο. Εκείνο τον μήνα, το Netflix απέλυσε 150 υπαλλήλους και δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες και εργαζόμενους με μερική απασχόληση. Το Netflix ανέφερε ότι αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότεροι γύροι απολύσεων φέτος μετά την πρώτη ομάδα, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να προσαρμοστεί σχετικά με την αποδυναμωμένη τιμή της μετοχής της.

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», δήλωσε στο Variety εκπρόσωπος του Netflix. «Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για την πλατφόρμα και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση».

Το Netflix έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας του από τότε που ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές στο τέλος του πρώτου τριμήνου ενώ αναμένεται να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές στο δεύτερο τρίμηνο.

Όμως παρά τη μείωση του αριθμού συνδρομητών και τη χαμηλή τιμή της μετοχή, το Netflix εξακολουθεί να σχεδιάζει να δαπανήσει σε πρωτότυπες ταινίες και σειρές μέσα στο 2022, με προϋπολογισμό 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από πολλά χρόνια κυριαρχίας στο πεδίο του streaming, το Netflix άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό με την εμφάνιση υπηρεσιών όπως το Disney+, το Peacock, το Paramount+ και το HBO Max. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πίεση που δέχθηκε η ομάδα του Netflix ώστε να προσελκύσει και να διατηρήσει συνδρομητές.

Ωστόσο το Netflix δεν είναι η μόνη εταιρεία του Χόλιγουντ που απολύει εργαζόμενους εν μέσω του χάους της Γουόλ Στριτ. Η πλατφόρμα του στούντιο Warner Bros. Discovery έχει επίσης απολύσει προσωπικό, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και το χρέος της μετά τη συγχώνευση με την WarnerMedia που οδήγησε στη δημιουργία της νέας εταιρείας την περασμένη άνοιξη.