Νέο Toyota Camry Hybrid: Βελτιωμένο σε όλους τους τομείς (Pics)

Το μοντέλο διατηρεί τις ισχυρές επιδόσεις του, φέρει πιο επιθετική εμφάνιση και ενσωματώνει προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Περισσότερες από 19 εκ. πωλήσεις μετρά από το 1982 το Toyota Camry, το οποίο έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο.

Ειδικότερα, συνιστά προϊόν της γνώριμης πλόεν αρχιτεκτονικής Toyota New Global Architecture, η οποία αποσκοπεί στη δημιουργία “fun to drive” και εκλεπτυσμένων σχεδιαστικά αυτοκινήτων.

Το Camry Hybrid τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα των 2,5 λίτρων (220 ps) και μια αυτό-φορτιζόμενη ηλεκτρική μονάδα.

Σχεδιαστικά, φιλοξενείται νέος μπροστινός προφυλακτήρας, ανανεωμένη, πιο χαμηλά τοποθετημένη, γρίλια, ενώ η μάσκα, στο σύνολό της, φέρει πιο φαρδιά όψη. Η γρίλια προσφέρεται τόσο σε μαύρο όσο και Dark Grey χρώμα και συνορεύει με αεραγωγούς που κοσμούνται από λωρίδες σε σχήμα “C”.

Οι αλλαγές επεκτείνονται στις ζάντες αλουμινίου των 17’’ και 18’’ ιντσών, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται το χρώμα αμαξώματος Deep Metal Grey.

Στο εσωτερικό, δεσπόζει η οθόνη αφής των 9 ιντσών (σύστημα πολυμέσων), τοποθετημένη ψηλότερα για λόγους ευχρηστίας. Αυτή πλαισιώνεται από διακόπτες, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι συμβατό τόσο με συσκευές Android όσο και Apple.

2021 Toyota Camry Hybrid facelift unveiled internationally - Overdrive

Τα καθίσματα προσφέρονται σε μαύρου η μπεζ χρώματος δέρμα, ενώ την αίγλη του εσωτερικού αναδεικνύουν η κεντρικό κονσόλα, η οποία αποκτά δύο νέα φινιρίσματα: Black Engineered Wood και Titanium Line Pattern.

Έμφαση έχει δοθεί και στα συστήματα ασφαλείας, μέσω της ενσωμάτωσης της τελευταίας γενιάς του πακέτου “Toyota Safety Sense”, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε ν’ αποτρέπει τα ατυχήματα. Αναλυτικότερα, το πακέτο έχει εμπλουτιστεί με τα συστήματα Emergency Steering Assist (ESA) και Intersection Turn Assistance. Το τελευταίο παρέχει προειδοποίηση στον οδηγό και προκαλεί το αυτόματο φρενάρισμα του αυτοκινήτου, εφόσον εντοπιστεί διερχόμενο όχημα στην αντίθετη λωρίδα, ή όταν ένας πεζός επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο.

Επιπροσθέτως, ενσωματώνει Adaptive Cruise Control με Road Sign Assist (αναγνώριση πινακίδων σήμανσης) και Lane Trace Assist (διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας).

Toyota Camry Hybrid arriving with more dynamic design and updated safety  technology - automobilsport.com

Οι πωλήσεις του Toyota Camry Hybrid αναμένεται να εκκινήσουν το προσεχές διάστημα και δεν αφορούν την ελληνική αγορά.