Νεοφύτου: “Εάν χαθεί το Βαρώσι, θα χαθεί η Κύπρος” (VIDEO)

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφτηκε σήμερα τα Βαρώσια. Συνοδευόμενος από βουλευτές της επαρχίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης και πολίτες, ξεναγήθηκε σε κατεχόμενα σπίτια και ξενοδοχεία στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και διαπίστωσε την έξαρση του τουρκικού αναθεωρητισμού και της προκλητικότητας.

Ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε την Αμμόχωστο ως σύμβολο του αγώνα για λύση του Κυπριακού και επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη και προειδοποίησε ότι εάν χαθεί το Βαρώσι, “θα χαθεί η Κύπρος”, ενώ Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους δεν θα έχουν κανένα μέλλον.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απεύθυνε έκκληση προς όλους να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα, ενώ κάλεσε τους Τουρκοκύπριους να σταματήσουν το έγκλημα και να κλείσουν την πόρτα προς τη λεηλασία της Αμμοχώστου, ανοίγοντας δρόμο για λύση του Κυπριακού, καθώς αργά ή γρήγορα θύματα της κατάστασης θα είναι και οι ίδιοι.