Νέος εκβιασμός από τους Τούρκους: “Όποτε θέλουμε κλείνουμε τις βάσεις του ΝΑΤΟ-Δεν θα φύγουμε από την Συμμαχία, θα είναι «δώρο» σε Ελλάδα και Κύπρο”!

Σε ένα άρθρο γεμάτο μίσος κατά Ελλάδας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προχώρησε ο Τούρκος Υποστράτηγος ε.α. Beyazıt Karataş!

Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο για το στρατιωτικό κατεστημένο, με τα τουρκικά ΜΜΕ να του δίνουν λόγο συνέχεια!

Αναλυτικά τι αναφέρει:

”Δεν υπάρχουν βάσεις και εγκαταστάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Υπάρχει παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν μέρη που έχει διαθέσει η Τουρκία για χρήση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις συνθήκες. Με άλλα λόγια, η Τουρκία, ως χώρα υποδοχής, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλείσει τις βάσεις, μονάδες και χώρους που έχουν παραχωρηθεί σε χρήση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση Trident Javelin-2017 του NATO Computer Aided Command Post που πραγματοποιήθηκε στο NATO Warfare Center-Stavanger Norway μεταξύ 08-17 Νοεμβρίου 2017, ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας Mustafa Kemal Atatürk και ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan εμφανίστηκαν ως εχθροί.

Στις 3 Μαΐου 2019, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Soltenberg παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης της διοίκησης της Ανώτατης Διοίκησης των Ευρωπαϊκών Συμμαχικών Δυνάμεων (SACEUR) στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SHAPE), όπου το ΝΑΤΟ ελέγχει όλες τις επιχειρήσεις στο Μονς, κοντά στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Μαζί με άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), προσκλήθηκε η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η οποία δεν έχει παρουσία στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ λόγω των ανησυχιών και των συμφερόντων της για την ασφάλεια.

Η Τουρκία είναι «ισότιμο» μέλος του ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια, εάν η Τουρκία αντιταχθεί, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να λάβει μια απόφαση για χάρη του εαυτού του ή της συμμαχίας. Σε περίπτωση αντίθεσης της Τουρκίας, δεν μπορεί να βγάλει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ. Δεν έχει τέτοια δύναμη ή μέθοδο.

Έχουμε δικαίωμα βέτο στο ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση κατά της Τουρκίας.

Η ιδέα ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας υποδεέστερος οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εσφαλμένη. Είναι αλήθεια ότι έχει αποτέλεσμα.Η έξοδος από το ΝΑΤΟ μπορεί να είναι ένας σκοτεινός στόχος που σχεδιάζεται από ορισμένα από τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ για την Τουρκία. Αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στο παιχνίδι τους, φυσικά. Γι’ αυτό το τι παίρνουμε από το ΝΑΤΟ και τι δίνουμε σε αντάλλαγμα θα πρέπει να είναι γνωστό και να διαμορφωθούν οι πολιτικές ανάλογα.

Το ΝΑΤΟ είναι ο μόνος οργανισμός που συνδέει την Τουρκία με τη Δύση και βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση. Δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτόν τον οργανισμό του ΝΑΤΟ στον κόσμο και είναι απίθανο να δημιουργηθεί τις επόμενες δεκαετίες. Χωρίς την Τουρκία, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε σίγουρα να διατηρήσει την ύπαρξή του. Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται μια πολύ ρεαλιστική πιθανότητα για τα μέλη αυτής της συμμαχίας να συμπεριλάβουν την Τουρκία στη λίστα στόχων τους. Τότε, θα πρέπει επίσης να αναμένεται μια σύγκρουση στο Αιγαίο με ΝΑΤΟ/ΕΕ να υποστηρίζουν την Ελλάδα.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στο ΝΑΤΟ, ούτε η Τουρκία έχει τις γεωγραφικές, μεθοδολογικές και ακόμη και οικονομικές ευκαιρίες να ενταχθεί σε αυτόν τον οργανισμό.

Εφόσον η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ασκεί βέτο στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Αν φύγουμε, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και η Τουρκία δεν θα αντιμετωπίσει μόνο την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Εάν φύγουμε από το ΝΑΤΟ, το τρέχον οπλικό μας σύστημα δεν θα επαρκεί για να αμυνθούμε.

Η αξιολόγηση του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τους στόχους και τις αποστολές του στα χαρτιά είναι μια ελλιπής προσέγγιση. Σήμερα, όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, ειδικά οι ΗΠΑ, δημιουργούν συνασπισμούς ιδρύοντας συμμαχίες με άλλα ονόματα όταν χρειάζεται και πραγματοποιούν «επιχειρήσεις και δραστηριότητες, χωρίς να χρησιμοποιούν το όνομα του οργανισμού του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας τις ευκαιρίες που έχουν αποκτήσει χάρη στο ΝΑΤΟ ως εθνικό ευκαιρίες». Επομένως, το ΝΑΤΟ δημιουργεί καταστάσεις που σας στερούν τα δικαιώματα της ίσης ψήφου ή του βέτο και του να είστε μέλος του ΝΑΤΟ.

Η γενική στάση των μελών του ΝΑΤΟ για την Κύπρο, το Αιγαίο και τα νησιά ήταν από την πρώτη στιγμή υπέρ της Ελλάδας. Το ΝΑΤΟ δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία κατά του αφοπλισμού των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα και επιχειρείται με κάθε ευκαιρία να προγραμματιστούν ασκήσεις του ΝΑΤΟ στα εν λόγω νησιά.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν σιωπούν για την ελληνική κατοχή νησιών, βραχονησίδων και υφάλων που ανήκουν στην Τουρκία. Αν και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται σαν να προσέχουν να μην είναι συμβαλλόμενο μέρος στα προβλήματα των δύο χωρών στο Αιγαίο, ενεργούν εναντίον της Τουρκίας υπέρ της Ελλάδας με κάθε ευκαιρία.

Η Τουρκία, η οποία έχει φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, φιλοξενεί 50 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες στο Ιντσιρλίκ και είναι ξεκάθαρα «πυρηνικός στόχος». Από 84 χώρες και οργανισμούς υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, 29 από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, με εξαίρεση την Τουρκία, υποστήριξαν το PKK/PYD στο Ιράκ και τη Συρία με το όνομα της μάχης κατά του ISIS. Το ΝΑΤΟ είναι στον συνασπισμό μεταξύ των υποστηρικτικών οργανώσεων και τα μέλη του είναι επίσης εκεί.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο Ιράκ και τη Συρία, οι ΗΠΑ, δηλαδή η ηγετική χώρα του ΝΑΤΟ, αποκαλώντας την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD «μαύρο στρατό μου» και χρησιμοποιώντας κρυφά το ΝΑΤΟ, απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας στο πλαίσιο του λεγόμενου αγώνα κατά ISIS και συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, που εργάζονται για να διαταράξουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τους γείτονές τους, διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις υποκριτικές πολιτικές τους και απειλούν ανοιχτά την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Τουρκίας βοηθώντας την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD στον αγώνα κατά του ISIS. Όπως καταλαβαίνετε, οι ΗΠΑ και τα μέλη του ΝΑΤΟ, που ήδη δρουν εκτός του ΝΑΤΟϊκού οργανισμού, κοροϊδεύουν την Τουρκία κοιτώντας σας στα μάτια.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας αξιόπιστος οργανισμός. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, οι ΗΠΑ, που δημιούργησαν την τρομοκρατική οργάνωση ISIS, είναι η ηγετική χώρα του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ανοιχτά τρομοκρατικές οργανώσεις που προηγουμένως έδωσαν κρυφά.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, τα εθνικά μας συμφέροντα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης για πολιτικά οφέλη. Το θέμα υπερβαίνει την προμήθεια αεροσκαφών F-16.

Είναι ζωτικής σημασίας να δράσουμε προς όφελος ολόκληρης της Τουρκίας. 

Πηγή: directus.gr