Νίκη της Μελόνι: Η αποχή κατέστησε άκυρα 5 δημοψηφίσματα στην Ιταλία

233

Δεν ξεπέρασε το 30% η προσέλευση των Ιταλών τα πέντε δημοψηφίσματα που αφορούσαν στα εργασιακά δικαιώματα και την παροχή της υπηκοότητας σε ξένους πολίτες.

Το αποτέλεσμα των κάλπεων που στήθηκαν την Δευτέρα είναι άκυρο, διότι ο σχετικός νόμος ορίζει ότι πρέπει να ψηφίσει τουλάχιστον το 50%+1 των εχόντων εκλογικό δικαίωμα.

Σε ανάρτησή του στα social media το κόμμα Fratelli d’Italia της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, υπογραμμίζει: «Ο μόνος πραγματικός στόχος του δημοψηφίσματος αυτού ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Στο τέλος, όμως, οι Ιταλοί εκφράσθηκαν υπέρ της πτώσης της αντιπολίτευσης».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του κόμματος Forza Italia, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα αναλάβει πρωτοβουλία με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των υπογραφών που είναι αναγκαίος για να ζητείται η διοργάνωση δημοψηφίσματος. Μέχρι σήμερα, είναι 500.000 υπογραφές.