Pin It

Είναι πολλές φορές που όταν προσπαθείς να καταλάβεις την πραγματική εικόνα και να την περιγράψεις με λόγια, χάνεις κομμάτια του παζλ. Έτσι και την περίοδο που βιώνουμε... Ας προσπαθήσουμε με την συρραφή των επόμενων λέξεων,να δούμε την πραγματική εικόνα, που είναι αρκετά περίπλοκη και σίγουρα θα χάσουμε τα κομμάτια που έχουμε μπροστά μας και δε τα βλέπουμε. 

Όλα ξεκίνησαν μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας και όχι της Θεσσαλονίκης. Το θέμα είναι το γνωστό. Η αναγνώριση του γειτονικού κράτους των Σκοπίων με την ονομασία «Μακεδονία» ή όπως αλλιώς θέλει το σύστημα να το πει ώστε να το ελέγχει με όρους, που βάζουν οι γείτονες. Γείτονες που έχουν λάβει διαβεβαιώσεις να μην βγάλουν τίποτα από το σύνταγμά τους, ώστε να αποκτήσουν εθνική ταυτότητα αξιοσέβαστη από την διεθνή κοινότητα. «Μακεδόνες» θα αποκαλούνται πλέον και η διεθνή κοινή γνώμη, θα ξαναγράψει την ιστορία και θα θεωρεί πλέον τους Σλάβους των Σκοπίων ως απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Άρα αποκτούν, καπηλεύονται, την ιστορία με σκοπό να επιβιώσουν στο μέλλον.

 Η «Δύση» θέλει στην επιρροή της το κρατίδιο αλλά έχει ένα πρόβλημα. Ελλάδα ονομάζεται ...και μάλλον να το γράψουμε καλύτερα! Έλληνες ...

Μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας και η «αριστερή» του διακυβέρνηση τα έχουν πάει περίφημα. Ναι,σε ότι τον «υποχρέωσαν» να ακολουθήσει οι δανειστές χωρίς αντίδραση στο εσωτερικό του, από το «πόπολο». Είναι ο καλύτερος συνεργάτης Μέρκελ και ΗΠΑ καθώς ο Αλέξης ως γητευτής των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, έχει περάσει τα πιο επώδυνα και σκληρά μέτρα στην εσωτερική οικονομία και τώρα περνάει, στα εθνικά θέματα, τις χειρότερες για την πατρίδα λύσεις.

Άρα λοιπόν, εργαλεία επικοινωνίας του σύγχρονου λαϊκισμού, όπως η υπόθεση της NOVARTIS, χρησιμοποιούνται ώστε να σπιλώσουν τους εξωτερικούς αντιπάλους του, δίνοντας ένα τριπλό μήνυμα .

Το πρώτο είναι εσωτερικό. Ελέγχει εκτός από τους ευνουχισμένους αξιωματικούς της ηγεσίας του στρατού , της αστυνομίας και υπόλοιπων σωμάτων, έναν βασικό πυλώνα του πολιτεύματος. Ελέγχει την δικαιοσύνη.Στην παρούσα φάση το μήνυμα που περνάει ο Αλέξης είναι ότι αφού κατάφεραν να βγάλουν μια υπόθεση που ελέγχεται και πέφτει από παντού νομικά και πολιτικά, μπορούν να βγάλουν τους πάντες στην σέντρα. Άρα όσοι στο πολιτικό πεδίο δεν έχουν συμβιβασθεί η δεν έχουν δώσει άλλοθι στην εξουσία του και μπορούν σε κάθε περίπτωση αν του προξενήσουν πρόβλημα, να τους «τυλίξει» σε μια δικογραφία και μετά άντε να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες με την "λέζα" που θα τους έχουν κολλήσει. Στην υπόθεση της NOVARTISκινδυνεύει να εκτεθεί βέβαια αν δεν προκύψουν τα στοιχεία για την κίνηση του χρήματος . Αν τα έχει και περιμένει να τα δώσει τότε ...αλλάζει το πράγμα !

Το δεύτερο μήνυμα το στέλνει η ομάδα του Μαξίμου στους επιχειρηματίες. Έρχονται εκλογές και όπως πολλές φορές κάνει η επιχειρηματική κοινότητα συντάσσεται με το ένα ή το άλλο στρατόπεδο. Άρα, με την δικαιοσύνη , που δεν είναι και τόσο τυφλή στο πλευρό του, ο πρωθυπουργός δεν το έχει σε τίποτα να ζητήσει το «μπουζούριασμα» όσων αντιστέκονται ακόμα και δεν έχουν υποκύψει. Θέλει συμμάχους και στην οικονομία και πάνω από όλα ..θέλει και να "ανεβαίνουν οι καμπύλες των εσόδων " 

Το τρίτο μήνυμα είναι προς τον προσωρινό ιδιοκτήτη του οικοπέδου της Ελλάδας... Την “gobackmadameMerkel” ! OΑλέξης ο πρωθυπουργός ελέγχει την κατάσταση και αν αναλογιστούμε την χθεσινή συνάντηση με τον Σκοπιανό – «Μακεδόνα» πρωθυπουργό σύμφωνα με την Μέρκελ, καταλαβαίνουμε πως αν παραμείνει σε ηρεμία το εσωτερικό της χώρας και για αυτό το θέμα, τότε γιατί η Γερμανία να ρισκάρει με πειράματα εναλλαγής στην ηγεσία της χώρας;

Tags: