Pin It

| Του Νίκου Υποφάντη |

Είναι το θέμα που ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί εποχής Καραμανλή, νυν συνεργάτης του Τσίπρα, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει χαρακτηρίσει ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. 

Η υπόθεση της Novartis σίγουρα έχει υπάρξει. Μη γελιόμαστε. Τόσο γιατροί όσο και κρατικoί λειτουργοί, όχι μόνο από την Ελβετική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, αλλά και από αμερικανικές, γερμανικές και εγχώριες βιομηχανίες, προσεγγίζονται ώστε να περάσουν τα φάρμακά τους στους ασθενείς. Στο σύστημα είτε πληρώνει το δημόσιο, είτε είναι εκτός λίστας, αλλά το φάρμακο το έχει ανάγκη ο ασθενής και έτσι με δική του δαπάνη το αποκτά . Για να μπει ένα φάρμακο στην λίστα, ώστε μέρος της δαπάνης να το αναλάβουν τα κρατικά ταμεία, πρέπει να υπάρχει τελικό oκ, από το ελληνικό δημόσιο. Άρα έχουμε  συμμετοχή κρατικών λειτουργών για την τελική έγκριση. 

Στην υπόθεση που έφερε κατά παράβαση του συντάγματος των Ελλήνων, η κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ είναι δουλειά της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης, βρέθηκαν να εμπλέκονται οι υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί που φέρονται ότι έλαβαν χρήματα από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis, η οποία έχει έδρα στην Βασιλεία της Ελβετίας. Η δικογραφία αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Οι πράξεις που αναφέρονται στη δικογραφία είναι η δωροληψία, παθητική δωροδοκία και η απιστία σχετικά με την υπηρεσία και επέφεραν ζημιά του δημοσίου που υπολογίζεται σε 3 δισ. ευρώ.

Όλοι αυτοί σύμφωνα με την κυβέρνηση, λειτούργησαν με χρήματα που έλαβαν από την ευρωπαϊκή βιομηχανία φαρμάκων, ώστε τα σκευάσματά της  να τα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο. Πάμε στο πρώτο συλλογισμό... 

Ο "Αμερικανόφιλος" αριστερός (τρομάρα του) Τσίπρας, την περίοδο της κρίσης που όλοι οι παραπάνω μείωναν την φαρμακευτική δαπάνη του δημοσίου κατά τρεις φορές, αφήνοντας εκτός λίστας και φάρμακα ευρωπαϊκών, εγχώριων και αμερικανικών πολυεθνικών, ασκεί πολιτική δίωξη κατά τον πολιτικών του αντιπάλων, με βάση τα όσα στοιχεία δίνουν στις ελληνικές αρχές, οι αμερικανικές διωκτικές αρχές... Πάμε πάλι; Οι ανταγωνιστές της Νovartis ψάχνουν την Ελβετική πολυεθνική φαρμακευτική, για χρηματισμό γιατρών κλπ, βρίσκουν στην Ελλάδα, μάρτυρες που λένε ότι τα έπιασαν πολιτικοί για να προωθήσουν τα συμφέροντά της και έρχεται ο Τσίπρας να αποδεχθεί τα πάντα! 

Σε όλα αυτά, η δικαιοσύνη που ελέγχεται πλήρως από τον πρώην εισαγγελέα και διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, προαναγγέλλει το σκάνδαλο μέσω των πολιτικών που κυβερνούν! Ναι... Η δικαιοσύνη λειτουργεί για τους πολιτικούς που κυβερνούν την χώρα. Εκτροπή σε καιρό δημοκρατίας από την πλευρά της... "Αριστεράς". 

Δεύτερος συλλογισμός. Με δεδομένο την μόνη και ίσως τελευταία λαϊκή αντίδραση από τη πλευρά των δημοκρατών του τόπου, με αφορμή αυτή την γελοία απόφαση Τσίπρα και Αμερικανών (θα το καταλάβουν αργότερα όπως με την Κύπρο) φέρανε, άραγε ποιος έδωσε εντολή, το θέμα νωρίτερα. Μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας που έτσι και έκαναν οι διαδηλωτές μια μικρή αναστροφή προς την βουλή, ποιοι αγανακτισμένοι θα είχαν μπει στο Μαξίμου. Έφεραν λοιπόν μια ημέρα μετά την λαϊκή αντίδραση το θέμα για να κατεβάσουν το λαϊκό αίσθημα λέγοντας ότι αυτοί που το στηρίζουν, είναι αυτοί με τα σκάνδαλα και θα μπουν φυλακή. Ποιος έδωσε εντολή για το χρονικό της "αποκάλυψης" της Novartis μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο; 

Σε όλα αυτά η δικαιοσύνη έχει εξευτελιστεί από την κυβέρνηση Τσίπρα. Δυστυχώς για το πολίτευμα η ανεξαρτησία της ελέγχεται και πλέον αν δεν ολοκληρωθούν με διαφάνεια (κρατήστε αυτό) οι επόμενες εκλογές τότε το καθεστώς θα έχει γίνει κυβέρνηση και ας μην είναι σε αυτή... Το καθεστώς θα κυβερνά, έτσι όπως ήθελε και η κυρία Μπαζιάνα..

Tags: