Pin It

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Είναι ένα απόγευμα Παρασκευής στην αίθουσα σύνταξης του σταθμού. Σεπτέμβριος 2014 και περιμένουμε να ακούσουμε πολιτικοί, οικονομικοί συντάκτες και αρχισυντάκτες, τον τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαγγέλλει το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε πιστά, ώστε η κοινωνία που την ρήμαξαν τα μνημόνια και οι πολιτικές των κυβερνήσεων μετά την χούντα, να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Ήταν το νέο...Ήταν το διαφορετικό που θα έδινε στην καθημαγμένη κοινωνία μια ελπίδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Ο λόγος του επαναστατικός και πολλές φορές με κόκκινες γραμμές, που αν του έδινε ο λαός την εξουσία, δε θα τις παραβίαζε. Έλεγε.. Είχε λύσεις για όλα και πήγαινε κόντρα σε όλους τους δυνάστες. Θα ανέτρεπε το παρελθόν και πάντα θα είχε εναλλακτικές αν το παγκόσμιο σύστημα δεν αποδέχονταν τα όσα είχε στα σχέδιά του. Πραγματικά απίθανος... Ασυναγώνιστος... Καμία σύγκριση με τους πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ. 

Δε σας κρύβω, ότι όταν ξεκίνησε να μιλάει, υπήρχε μια γενική σιγή στην αίθουσα σύνταξης. Καρφωμένοι στους δέκτες της ΕΡΤ ώστε να πιάσουμε και κλίμα καθώς η επόμενη χρονιά θα ήταν εκλογική. Εγώ τον άφησα στα €14δισ. παροχές. Οι άλλοι νωρίτερα.. Υπήρχε μια ελπίδα, ότι μπορεί, λες, ίσως είχε την λύση ο Τσίπρας, να αποφύγουμε τα χρέη που δεν είχαν δει οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι και πολιτικοί, οι υποταγμένοι στο παγκόσμιο σύστημα και την κύρια Μέρκελ κατά τον Τσίπρα. Αυτή την λύση την είχε δει ο ίδιος και θα την ανακοίνωνε.

Μπούρδες... Όχι μόνο δεν είχε ιδέα τι έλεγε, μοίραζε και λεφτά, από το λεφτόδεντρο.. Έδινε ελπίδα με παροχές και χρήματα που δεν υπήρχαν και δεν μπορούσαν να υπάρξουν γιατί όντως η χώρα όλα αυτά τα χρόνια της παγκόσμιας ανάπτυξης, δανειζόταν και καλά έκανε αλλά δε τα τοποθετούσε στην παραγωγή και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ως οικόπεδο. Τεράστια ευθύνη των πολιτικών αλλά μετά την φούσκα της παγκόσμιας οικονομίας, την πληρώνεις. Τώρα δεν υπήρχαν δανεικά... 

Ο Αλέξης όχι μόνο κατάλαβε την παγκόσμια κρίση, παραπλάνησε συνειδητά και όλους τους ιθαγενείς ώστε να κατακτήσει την εξουσία. Μάζεψε στην κάλπη όλους τους τελειωμένους πολιτικά  πρώην Πασόκους, τους "αριστερούς" ιδεολόγους με ένα και δύο εκατομμύρια καταθέσεις και ακίνητα, αστούς που έφαγαν το παραμύθι ότι δε θα πληρώνουν τόσους φόρους και τους αγανακτισμένους που τόσο είχαν υποφέρει από το στραπάτσο της ελληνικής οικονομίας! 

Όμως το πιο σημαντικό που έκανε ήταν να πάρει μαζί του, την ελίτ. Βρήκαν τα συμφέροντα, έναν άξιο σύμμαχο και συνεργάτη που θα μπορούσε να έχει διπλό ρόλο στην κοινωνία. Ξέρετε, τα συμφέροντα που έχουν κάποια δισ ευρώ σε Ελβετία, Γερμανία και έξω, γενικά το μόνο που δε θέλουν είναι να τους ζαλίζει κάποιος τα "..." και να επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός.Καμία κρίση δε τους απασχολεί. Θέλουν να παράγουν στο οικόπεδο Ελλάδα αλλά δίχως να τους δημιουργούν οι πολιτικοί προβλήματα με κοινωνικές επαναστάσεις και μολότοφ στο σύνταγμα. Άρα ο "αριστερός" Αλέξης ήταν λύση για να υπάρχει ηρεμία. Το δεύτερο που ήθελαν είναι να λάβει η χώρα όλα τα αντιδημοφιλή μέτρα που θα φτωχοποιούσαν την μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη για την ελίτ είναι πρόβλημα τεράστιο γιατί έχει λόγο. Άρα ποιος θα μπορούσε να πάρει τα μέτρα; Ναι.. Ο Αλέξης!

Πραγματικά, ποιος να συγκριθεί μαζί του... Τα έκανε όλα για να κυβερνήσει.. Την εξουσία όμως δεν την κατέλαβε και ούτε πρόκειται. Αυτή μόνο με κάλπη και γνωρίζει ότι έρχεται η ώρα που η μεσαία τάξη που έχει κυριολεκτικά γονατίσει, θα του δώσει απάντηση...

Tags: