Pin It

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ομάδα επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, έχουν υιοθετήσει ένα μήνυμα μετά την διευρυμένη νίκη στις ευρωεκλογές, που έχει τεράστια απήχηση στην κοινωνία και το εκλογικό σώμα.Χωρίς να υποκύπτει στην ρητορική μίσους, διχασμού και απαξίωσης, χωρίς να δίνει βάση στα όσα ετοιμάζονται τα υπόγεια της Κουμουνδούρου να πράξουν επικοινωνιακά με την γνωστή γκεμπελίστικη μέθοδο, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας κρατάει χαμηλούς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση. Τρίπτυχο ανάπτυξη, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Απλά μηνύματα, αρχές που εξαφανίστηκαν με την διακυβέρνηση Τσίπρα.

Έχει ήδη ανέβει στην συνείδηση και στην εκλογική προτίμηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που όσοι τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές έφτασαν περί τα 2 εκατομμύρια. Όσοι επέλεξαν δεύτερο γύρο στην περιφέρεια από την Νέα Δημοκρατία ή επέλεξαν αντάρτη υποψήφιο ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει σε αυτούς τους 500.000 στις επόμενες εκλογές και σε άλλους μικρότερων κομμάτων του κέντρου και της δεξιάς, που βλέπουν το ρεύμα. Σε αυτούς στοχεύει και θα τους καταφέρει, καθώς θα ήθελαν κόμμα εξουσίας στην επιλογή τους και όχι κόμμα συμμετοχής.

Την ίδια ώρα όλοι μαζί, δεν μπορούν στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, που ήδη έχει απομονωθεί από την εγχώρια Ελίτ. Τον πετούν οι βασικοί υποστηρικτές του, σαν κυριολεκτικά στημένη λεμονόκουπα. Έκανε όλη την βρωμοδουλειά, δεν τους άγγιξε, δεν έχασαν κεφάλαια και επιρροή, αύξησαν τα κέρδη τους και τώρα που έκανε την δουλειά,πάει ο "ισχυρός" παίχτης Αλέξης Τσίπρας. Δεν τους προκάλεσε άγχος για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της μεσαίας τάξης, που την ισοπέδωσε με την πολιτική του, ώστε να μη πληρώσουν μέρος της ζημιάς οι καλοί και πλούσιοι πολιτικοί του φίλοι. Βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη, είναι και τα κότερα. Είναι και το χάρισμα προστίμων σε καπνοβιομηχανίες. Είναι και οι άδειες σε Τν με αντάλλαγμα βοσκοτόπια. Είναι η διαπλοκή, του ΣΥΡΙΖΑ...

Τώρα μάλιστα που η διαφορά είναι μεγάλη και ο παίχτης χωρίς ψυχολογία, χωρίς στόχευση, χωρίς δυνατότητα να αντεπιτεθεί πολιτικά στον αντίπαλο οι φίλοι της Ελίτ σε ξεχνούν γρήγορα. Αγγελοπούλου, Βαρδινογιάννης ακόμα και Ιβάν, Γιαννακόπουλος και λοιποί έχουν εξαφανιστεί. Καμία βοήθεια στον Τσίπρα από τα μέσα που ελέγχουν.

Ακόμα και οι Βαξεβάνηδες των τρισάθλιων γκεμπελίστικων φυλλαδίων, λουφάζουν. Βλέπεις ενημέρωναν τον Τσίπρα με δημοσκοπήσεις μαϊμού για διάφορα περί το 2,5%! Γεγονός που τον οδήγησε να πάρει λάθος αποφάσεις και να μην κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις υπόλοιπες. Όλοι μαζί του συστήματος Τσίπρα έχουν λουφάξει. Δεν μπορούν...

Το μόνο που απομένει είναι η 7 Ιουλίου.

Μέσα στο καλοκαίρι ναι, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να πάμε στην κάλπη και να αλλάξουμε με την επιλογή τις ζωές μας. Να δώσουμε προοπτική στην νέα γενιά και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις οικογένειές μας... Να ξεφύγουμε από την μιζέρια, την ανασφάλεια και την ταπείνωση. Να πούμε ένα ποτέ ξανά και η διακυβέρνηση Τσίπρα να μείνει ως το αστείο της σύγχρονης ιστορίας του τόπου..