Pin It

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Είναι το καλοκαίρι του 2019 και όσο και να μας φαίνεται ίδιο με τα προηγούμενα , με τη θάλασσα στα πόδια μας, τις υπέροχες παραλίες με την θερινή ραστώνη, χαλάρωση, έξοδοι, διακοπές, ούζα στην παραλία, μεζέδες, παρέες, ταβλάρες και γενικά ο,τι ορίζει το καλοκαίρι της Ελλάδας, δεν είναι.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έχουμε  εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, που όπως όλα δείχνουν θα είναι μια απάντηση των Ελλήνων στον λαϊκισμό και το ψέμα,μέσα στα μπάνια του λαού. Μετά τη μεγάλη πλάκα που έκανε ο Τσίπρας και η παρέα των "Αριστεροπασοκοδεξιών" που μάζεψε για να οδηγήσει υποτίθεται τον τόπο σε ευημερίαψ,οι εκλογείς θα αφήσουν για ακόμα μια φορά την διασκέδαση, τα νησιά, τις διακοπές και θα πάνε στην πρώτη κάλπη να πουν ένα, φύγε...

Θα ήταν ωραίο, το ποσοστό που θα δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιτρέψει με ισχυρή αυτοδυναμία να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις ώστε πραγματικά να αλλάξει το πρόσημο.Να προκύψει σταθερότητα και εμπιστοσύνη σε μια νέα ομάδα ανθρώπων που να το λέει πάνω από όλα η καρδιά τους να αλλάξουν την Ελλάδα.

Το πρόσημο που πρέπει να μεταβληθεί από μείον στο συν, είναι η αισιοδοξία που θα πρέπει να περάσει και πάλι στην κοινωνία. Να έχουμε πίστη στις αρχές και τις αξίες που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Να αποκτήσουμε και πάλι το πιστεύω μας,ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αφενός να πατήσουμε στα πόδια μας οικονομικά και να έρθει και πάλι η ευημερία σε προσωπικό επίπεδο και αμέσως μετά σε συλλογικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να έχει ισχυρή ομάδα και πλειοψηφία ώστε να βγει στην Ευρώπη και να διαπραγματευτεί αυτόν τον απίστευτο όρο που πέρας ο Τσίπρας για πλεονάσματα πέραν από το 3,5% έως το 2022. Πως θα βγουν αυτά τα χρήματα αν δεν έχεις οικονομία που θα μεγεθύνεται; Από φόρους...

Οι φόροι όμως σε κρατούν πίσω γιατί κανένας μα κανένας εγχώριος ή ξένος επενδυτής, δε θέλει να τοποθετήσει έστω και ένα ευρώ για να βάλει συμμέτοχο στα κέρδη το κράτος. Αυτά ούτε σε μπανανίες σοσιαλιστικού τύπου. Οι φόροι και η μείωση τους, θα επιτρέψουν και πάλι στην μεσαία τάξη να ανασάνει. Να ελπίζει και να σχεδιάζει. Μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την νέα διακυβέρνηση,είναι να μη χάσει χρόνο και να ανατάξει όχι μόνο την οικονομία αλλά και το ηθικό.

Υπάρχουν όμως τρία βασικά προβλήματα-νάρκες που ο Τσίπρας ακόμα και τώρα που καταρρέει, με την πανουργία και όχι εξυπνάδα που διαθέτει, βάζει στον επόμενο. Το πρώτο είναι η θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα. Μετά την παραχώρηση της ιστορίας με το Μακεδονικό, τώρα ανοίγει μέτωπο με τους Τούρκους. Το θέμα είναι ότι ως "Αριστερός" δεν έχει καμία σχέση με την διεθνή διπλωματία, τα Εθνικά συμφέροντα και την ερμηνεία των κινήσεων. Στο διάστημα που διανύουμε οξύνει την κρίση με τους Τούρκους με την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, ώστε να ετοιμάσει την χώρα για ένα θερμό επεισόδιο. Προσοχή... Την περίοδο που διανύουμε, πλάκες και αστεία δε χωρούν στην εξωτερική πολιτική και ούτε η επίκληση των εθνικών λόγων για να μη πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Επόμενη νάρκη το βαθύ κράτος. Έχει διορίσει όλους τους ανεπαρκείς ρεμπεσκέδες πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΣΥΡΙΖΑ,πρώην δεξιοί της Κουντουρά σε θέσεις κλειδιά του κράτους και των οργανισμών. Εγώ θα περίμενα να γίνει ξεκάθαρο ότι αυτοί θα φύγουν. Θα απολυθούν. Μέχρι τώρα ακούω ότι δε θα γίνουν απολύσεις. Όχι... Να γίνουν και να αξιολογηθεί ο κάθε ένας και η κάθε μία από αυτούς που μπήκαν από το παράθυρο σε αυτές τις θέσεις. Θέλω την φυσική δίωξή τους και παράδειγμα για όλους όσοι καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις χωρίς να αξίζουν.

Τρίτη νάρκη η ΔΕΗ... Μια τράπεζα έτοιμη να σκάσει. Ελπίζω να μη γίνει αυτό και να υπάρξει σύνεση από όλους. Εργαζόμενους, συνδικαλιστές και πολιτικούς. Η ΔΕΗ πρέπει άμεσα μετά την ζημιά που έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να πατήσει στα πόδια της,να πουληθεί ότι πουλιέται και να δίνει ρεύμα.

Τα δύσκολα είναι μπροστά αλλά για κανέναν λόγο και για καμία αφορμή δεν πρέπει να σκέφτονται, Τσίπρας και η παρέα του, την ματαίωση των εκλογών...Την εκτροπή την είδαμε το 1967 και την πληρώσαμε το 1974...