Pin It

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης*

Είναι σε μια μπυραρία στο Βερολίνο, Ιούλιος του 2015, όπου ο ισχυρός της ευρωπαϊκής οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται σε γεύμα. Φίλοι του από την γερμανική κυβέρνηση, στελέχη τραπεζών και εκπρόσωπος της γερμανικής βιομηχανίας. Η κουβέντα φτάνει στην Ελλάδα. Ο Γιάννης, με ένα ν, διαπραγματεύεται για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης το "σχέδιο" για την διάσωση της οικονομίας.

Ο Σόιμπλε σε μια αποστροφή του λόγου του, αφού πρώτα έχει δώσει λεπτομέρειες για τα όσα ο "παρανοϊκός" Έλληνας υπουργός έχει ζητήσει λέει σύμφωνα με τους συνδαιτυμόνες ότι "σε λίγα χρόνια οι 'Ελληνες θα ακούνε αριστερά και θα τρέχουν!"

Κανείς από το τραπέζι δεν κατάλαβε ακριβώς τί έλεγε καθώς το πρόγραμμα στήριξης, το τρίτο μνημόνιο δηλαδή, το είχε ήδη συμφωνήσει ο Τσίπρας με αντάλλαγμα την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών που αποκαλύπτει στο βιβλίο της, η Ελένη Βαρβιτσιώτη.

" Σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα ακούμε αριστερά και θα τρέχουμε". Όντως η χειρότερη διακυβέρνηση όλων των εποχών από μεταπολίτευση και μετά, είναι αυτή που έκανε τους ανθρώπους του μόχθου, τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, την μεσαία τάξη να ακούνε Αλέξη Τσίπρα με την λοιπή παρέα και να τρέχουν στην κάλπη να τον μαυρίσουν.

Ο Τσίπρας έκανε κάτι μοναδικό στα χρόνια της απίστευτης ρητορικής μίσους που εξέφρασε και στα χρόνια των χυδαίων ψεμμάτων που αράδιασε σε μια κοινωνία που πονούσε. Κατάφερε να σηκώσει ακόμα και τους πιο αδιάφορους της μεσαίας τάξης από μακροχρόνια ραστώνη και αδιαφορία για τα κοινά, στέλνοντάς τους στην κάλπη όπου θα του πουν. "Ρε!Όχι άλλα ψέμματα ρε... Την αλήθεια! Την Αλήθεια!"

Εξόργισε όλους, που με κόπο από την ζωή τους μοχθούν για το καλύτερο της οικογένειας και της ζωής τους. Υποτίμησε την νοημοσύνη μας με κάθε τρόπο. Απαξίωσε την ανθρώπινη υπόσταση με συμπεριφορά μικρού δικτατορίσκου, στα πρότυπα της Λατινικής Αμερικής, όταν χτυπούσε δημοκράτες πολίτες, όπως αποδείχθηκε, στις διαδηλώσεις για την Μακεδονία. Εξευτέλισε την έννοια του ανθρωπισμού με την συμπεριφορά του στους νεκρούς στο Μάτι, την Μάνδρα και τις οικογένειες που έμειναν πίσω να θρηνούν. Έχασε την ευγένεια, ως ανώτατος αξιωματούχος όταν δεν σήκωσε ένα τηλέφωνο να πει στον Λούκα Παπαδήμο, "πως είστε;"

Ένας κωμικός πρωθυπουργός που είπε ο αθεόφοβος, ότι εμένα δε με φυλάνε αστυνομικοί και ελεύθερα ο κόσμος μπορεί να με προσεγγίσει" την ώρα που 4 διμοιρίες ΜΑΤ έφραζαν την είσοδο του Μαξίμου ενώ χιλιάδες αστυνομικοί τον συνόδευαν σε όλη την Ελλάδα με εντολή να μοιράζουν ξύλο σε όποιον είχε άποψη διαφορετική από αυτή του ηγέτη.

Δεν δίστασε να πει ότι η Μέρκελ είναι η καλύτερη Ευρωπαία πολιτικός την ώρα που την έβριζε με σκαιότατο τρόπο. Αδίστακτος στο να πει ότι έχουν ευθύνες οι Έλληνες που δεν τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Χωρίς ίχνος ντροπής για την κατάντια του κράτους και του κοινωνικού ηθικού που καταρράκωσε τα χρόνια της ντροπής.

Η γενιά μας αντέδρασε. Δεν μας κράτησε σε ύπνωση. Έρχεται στην επόμενη κάλπη για να τελειώσει με το αστείο. Οι εκφραστές του "φτάνει πια" εκείνοι που σήκωσαν το βάρος της ελεύθερης ενημέρωσης, της άποψης, εκείνοι που βγήκε ένα συμβόλαιο "θανάτου" από τα σταλινικά γεμάτα μίσος ανθρωπάκια που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα, την επόμενη ημέρα της Κυριακής, θα έχουμε δικαιωθεί. Οι
"εκτελεστές" προσωπικοτήτων άνεργοι και γεμάτοι ευθύνες γιατί δεν κατάφεραν να μας ελέγξουν. Να μας κάμψουν...Να μας παύσουν..

Από τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα θα αρχίσει και πάλι να αποκτά κανονικότητα.

Κέρδισε η Δημοκρατία, η ελευθερία και σιγά - σιγά η πατρίδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της, από το σύντομο ανέκδοτο της ιστορίας... Θα ακούμε αριστερά και θα τρέχουμε!