Pin It

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης.

Είναι αλήθεια ότι οι εκλογές και το αποτέλεσμα τους έδειξαν πως οι Έλληνες έχουν ακόμα την συναίσθηση του επιλέγειν κατά το συμφέρον τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κομματικός σχηματισμός ο οποίος από το τίποτα κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία, με σειρά πολιτικών, ανέφικτων υποσχέσεων, που σε γνώση, τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και της λοιπής ομάδας, αραδιάζονταν χωρίς ίχνος πολιτικής ντροπής. Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν τα πίστεψε αυτή τη φορά και επέλεξε έναν μετριοπαθή πολιτικό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν πόλωσε, δεν λαΐκισε, δεν όξυνε το πολιτικό κλίμα και πάνω από όλα, δεν έγινε ο ηγέτης της φανφάρας αλλά εκείνος που ο,τι είπε μπορεί να εφαρμοστεί.

Όμως υπάρχουν και οι Έλληνες, περί το 1,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας, που είπαν "ναι" στα νταούλια και στις ψεύτικες υποσχέσεις. Έλληνες που είτε τους αρέσει να τους χαϊδεύουν τα αυτιά με ψέματα, είτε συμφωνούν με τη ανομία, την τρομοκρατία, την πολιτική δολοφονίας χαρακτήρων, το λαϊκισμό, την καταρράκωση αρχών και αξιών, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Υπάρχουν και οι βολεμένοι μέσα σε αυτούς που δε θέλουν να αλλάξουν πλευρό και οι αδιάφοροι καθώς ο λογαριασμός είναι στο εξωτερικό.

Η Νέα Κυβέρνηση είναι γεγονός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, στην ομιλία το βράδυ της εκλογής του, ότι θα προασπίσει τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων. Ο ίδιος και το μικτό σχήμα της κυβέρνησης τεχνοκρατών και πολιτικών, δεν έχουν χρόνο. Μπορεί να γίνουν λάθη αλλά η προοπτική που έχει πλέον ο τόπος με το σχήμα αυτό θα είναι ευοίωνη, αν και εφόσον η ευρωπαϊκή ελίτ πει "ναι" στη μείωση του 3,5% πλεονάσματος που έχει συμφωνήσει ο Τσίπρας και η παρέα του. Αν και εφόσον η εγχώρια ελίτ, καταλάβει ότι η πίτα της όποιας οικονομίας, θα μοιράζεται στα ίσια προς όφελος όχι των άνετων επιχειρηματιών, αλλά των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων που αφαίμαξε και έλιωσε σε φόρους ο Τσίπρας.

Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο προβλέπει την επανίδρυση του κράτους. Ναι, ο ηγέτης Κώστας Καραμανλής δε τα κατάφερε γιατί ίσως δεν τόλμησαν οι συνεργάτες του, να μοιράσουν σε ρεμπεσκέδες πρώην Πασοκους νυν Συριζαίους, μια "ροπαλιά" στο κεφάλι και να τους πει.. "Ρε τον λογαριασμό σας δε θα τον πληρώσει η επόμενη γενιά!" 'Εγινε... Πέρασε. Δεν τόλμησε ο Καραμανλής να το αλλάξει. Τώρα;

Τωρα είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους τους ιθαγενείς που επιμένουν Ελλάδα. Αρχή με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης. Συνέχεια με φορολογική ισονομία, αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Ελευθερία και πάνω από όλα να εμπεδωθεί το συναίσθημα ακόμα και σε αυτούς που είναι απέναντι, ότι δε θα αδικηθεί κάνεις, που δεν είναι με την νέα διακυβέρνηση, αν αξίζει. Αξιοποίηση όλων των νέων Ελλήνων και ίσως η δυνατότητα μόλις πάρει μπροστά η οικονομία να έρθουν από το εξωτερικό όσοι εκδόθηκαν οικονομικά από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αυτό θα γίνει σε αντίθεση με τους πύρινες συκοφαντών, μισαλλόδοξων και πληρωμένων δολοφόνων χαρακτήρων. Αυτοί -με νόμιμα μέσα- θα πρέπει να λογοδοτήσουν ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον την ρητορική μίσους που έστρεψε και ώθησε μέρος της κοινωνίας κατά δημοκρατών. Να καταλάβουν πως ο εμφύλιος έχει τελειώσει. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα. Ούτε να χωρίσουμε.

Οι σκέψεις αυτές θέλουν όμως δουλειά... Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Οι διακοπές είναι μόνο 7 ημέρες. Από τις 10 έως τις 17 Αυγούστου. Μπορούν μόνο όσοι δε συμμετέχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία να ξεκουραστούν και αμέσως μετά να προσπαθήσουν να αλλάξουν τα πάντα σε αυτό τον τόπο