Νιώθεις ότι δεν έχεις ενέργεια; Δες τι φταίει

1. Μπορεί να έχεις αφυδατωθεί: Είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλά ενυδατωμένος όταν κοιμάσαι έτσι ώστε να μην σου λείπει το νερό από τον οργανισμό όταν ξυπνάς. Φρόντιζε να πίνεις 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.

2. Μπορεί να φταίει ο θυρεοειδής σου:  Κλείσε ένα ραντεβού με τον γιατρό σου για να δείτε μαζί αν φταίει ο θυρεοειδής σου που ενώ κοιμάσαι πολλές ώρες εξακολουθείς να νιώθεις κουρασμένος.

3. Μπορεί να φταίει το αλκοόλ: Ακόμα και αυτό το ένα ποτήρι κρασί που μπορεί να πίνεις 2-3 βράδια την εβδομάδα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου. Αυτό οφείλεται στο ότι το αλκοόλ δεν σε βοηθάει να κοιμάσαι βαθιά.

4. Μπορεί να φταίει ο υπνάκος που κάνεις μέσα στη μέρα:  Όταν κοιμάσαι ένα μισάωρο μέσα στην ημέρα μπορείς να αναζωογονηθείς πλήρως. Ο παραπάνω ύπνος όμως από αυτόν μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ότι δεν έχεις καθόλου ενέργεια. Κοιμήσου λοιπόν ή 30 λεπτά συνεχόμενα ή 90 λεπτά.

5. Μπορεί να φταίει η ψυχική σου υγεία:  Η “κατάθλιψη” ή η άσχημη ψυχολογική κατάσταση σίγουρα μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι χωρίς ενέργεια ακόμα και αν κοιμάσαι πολλές ώρες. Θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ψυχαναλυτή.

6. Μπορεί να σου λείπουν βιταμίνες: Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό για να νιώθεις ενεργητική και γεμάτη ζωντάνια. Αν νιώθεις ότι σου λείπει τότε πάρε συμπληρώματα μαγνησίου που θα σου δώσουν μια ώθηση.