Νορβηγίδα τουρίστρια καταγγέλλει βιασμό από 38χρονο οδηγό ταξί στη Ρόδο

Την διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης παρήγγειλε η εισαγγελέας υπηρεσίας Ρόδου στους αστυνομικούς της Ασφαλείας για την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε μια 19χρονη Νορβηγίδα τουρίστρια, με φερόμενο ως δράστη έναν 38χρονο Έλληνα οδηγό ταξί που την πήγε στο ξενοδοχείο της.

Όπως κατέθεσε η νεαρή κοπέλα, έφτασε στο νησί το πρωί της Τρίτης μαζί με έξι φίλες της και μίσθωσαν ένα σπίτι. Το ίδιο βράδυ διασκέδασαν σε ένα μπαρ στην οδό Ορφανίδου, όπου γνώρισε έναν Σουηδό το όνομα του οποίου δεν γνωρίζει και κάλεσαν ταξί για να πάνε οι δυο τους στο Airbnb διαμέρισμά του στην Ιαλυσό. Όταν έφτασαν, ο Σουηδός είπε στον ταξιτζή να περιμένει και ο Έλληνας της έδειξε την κάρτα του, την οποία η 19χρονη φωτογράφισε, για να τον καλέσει αν χρειαστεί.

Αφού η κοπέλα συνευρέθηκε ερωτικά με τον Σουηδό, μπήκαν ξανά στο ταξί που τον άφησε ξανά στην οδό Ορφανίδου και κατευθύνθηκε προς το σπίτι της 19χρονης στην Ιαλυσό. Όπως κατήγγειλε η Νορβηγία, καθόταν στο μπροστινό κάθισμα και στη διαδρομή ο ταξιτζής άρχισε να την αγγίζει στα απόκρυφα σημεία της μέσα από την κοντή φούστα που φορούσε. Στη συνέχεια, σταμάτησε σε έναν παράδρομο την έβαλε στο πίσω κάθισμα και την βίασε.

Η κοπέλα υποστήριξε ότι δεν αντέδρασε επειδή ήταν μεθυσμένη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και ο ταξιτζής, που δεν άσκησε βία σε βάρος της, την άφησε κοντά στο σπίτι της. Ο 38χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα, στην οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά και με αγανάκτηση την κατηγορία του βιασμού. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι είχε ερωτική επαφή με την 19χρονη με την συναίνεση και την προτροπή της, καθώς η ίδια έπιασε το χέρι του και το έβαλε στα απόκρυφα της. Τελικά, αφέθηκε ελεύθερος ώσπου να ολοκληρωθεί η προανάκριση, ενώ η Νορβηγίδα θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.