Νόστιμη ομελέτα με ζαμπόν και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς

346

Η συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή. Νόστιμη ομελέτα με ζαμπόν και σάλτσα γλυκιάς πιπέριάς. Χορταστική και άκρως γευστική. Θα θέλετε σίγουρα να την ξαναφτιάξετε!

Υλικά συνταγής
Αλάτι
9 αυγά
1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
150 γρ. προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
1 κ.σ. βούτυρο, φυτικό
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 γλυκές πιπέριές Φλωρίνης, κομμένες σε λωρίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε τηγάνι.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και όταν ψηθούν, ρίχνουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το τριμμένο ντοματάκι και το πιπέρι καγιέν.

Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε τη σάλτσα άλλα 15 λεπτά στη φωτιά να πιει τα υγρά της.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι με αντικολλητική επένδυση.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Έπειτα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και μόλις πιάσουν κρούστα, τα ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να πήξουν.

Κατόπιν, ρίχνουμε στο τηγάνι τη σάλτσα πιπεριάς και το ζαμπόν.

Τέλος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.

Η ομελέτα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές
Αντί για προσούτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό ζαμπόν.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα μας 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο.