Νόστιμο χταπόδι κρασάτο

551

Η συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. Νόστιμο χταπόδι κρασάτο. Ιδανικό για την περίοδο της νηστείας. Θα εκπλαγείτε από το πόσο μαλακό και γευστικό είναι!

Υλικά συνταγής
1 μέτριο χταπόδι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μισή φλ.τσ. κόκκινο κρασί
Πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
1-2 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά πλένουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια και το κόβουμε μικρά κομμάτια.

Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (το χταπόδι κατεβάζει από μόνο του νερό).

Στη συνέχεια, σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 λεπτά.

Το νερό που θα κατεβάσει το χταπόδι το πετάμε.

Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη δάφνη.

Τέλος, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί.

Θα χρειαστεί περίπου 40 με 45 ακόμα λεπτά ανάλογα αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές
Στο ψήσιμο του χταποδιού, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί, όχι όμως νερό.