Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας επιτίθεται και στο αμερικανικό Κογκρέσο: Θέατρο με Μητσοτάκη από τους αποκαλούμενους συμμάχους μας

Οργή, αμηχανία και επιθετικές αντιδράσεις, ακόμη και απέναντι στους Αμερικανούς προκάλεσε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ειδικότερα, η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κυπριακό και η σαφής θέση που διατύπωσε για μη αποδοχή της λύσης των δύο κρατών, που συνεπάγεται τη διχοτόμηση της νησιωτικής χώρας, είχε ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης.

«Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ που αποκαλούμε σύμμαχο, παρακολουθήσαμε τo θέατρο  που παίχτηκε για την Τουρκία και την ‘ΤΔΒΚ’ . Χειροκροτούν όρθιοι τον Έλληνα πρωθυπουργό  που αντιτίθεται στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Το να δρα κανείς σαν να μην υπάρχουν οι Τουρκοκύπριοι στο νησί αποτελεί μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με τα σοου  του ελληνικού – ελληνοκυπριακού διδύμου, οι οποίοι δεν συνεισφέρουν  τίποτα προς την επίτευξη λύσης. Δεν έχουμε χρόνο. Βλέπουμε τις αλήθειες και τις λέμε σε όλους. Θα συνεχίσουμε να τασσόμαστε υπέρ της λύσης των δυο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.

Καλώ  το Κογκρέσο των ΗΠΑ  να ασπαστεί την κοινή λογική. Το Κογκρέσο, με τα μέλη του να χειροκροτούν όρθια, ενθαρρύνει τις προσπάθειες δημιουργίας της αντίθετης αντίληψης για την Ελλάδα, η οποία παίζει το παιχνίδι των 12 μιλίων στο Αιγαίο και παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Σε αυτήν την περίοδο όπου η περιφερειακή συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί δύο φορές τι χειροκροτεί όρθιος τι υποστηρίζει, τι επικροτεί και τι λέει».