Ο Carlos Tavares αναλύει την δημιουργία της Stellantis: «Ο παράγοντας άνθρωπος στην καρδιά της ιδέας»

Μιλώντας για την Stellantis, ο Carlos Tavares, μελλοντικός νούμερο ένα του υπερομίλου, ισχυρίζεται πως θα είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος που θα τοποθετεί τον «ανθρώπινο παράγοντα» στο κέντρο της εξίσωσης!

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και η Peugeot SA (Groupe PSA) κατέληξαν σε συμφωνία για την αλλαγή ορισμένων όρων της συμφωνίας συγχώνευσης με σκοπό τη δημιουργία της Stellantis.  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Carlos Tavares, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Groupe PSA, υπαινίσσεται πως πρόκειται για ένα έργο με κεντρική ιδέα τον παράγοντα άνθρωπο.

Ο Carlos Tavares τονίζει ότι είναι ένα έργο «τεράστιου εύρους». «Με αυτή την νέα εξέλιξη, κινούμαστε μαζί αποφασιστικά προς τον στόχο μας, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με τις μεγαλύτερες προοπτικές για την Stellantis», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Groupe  PSA, μετά την ανακοίνωση της αλλαγής των όρων της συμφωνίας δέσμευσης μεταξύ των δύο μερών, προχωρώντας έτσι με την οικονομική ενίσχυση της Stellantis, στη φάση εκκίνησης.

Τα μέρη συμφώνησαν για τις αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19 στη ρευστότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας, διατηρώντας την οικονομική αξία και τα εξαιρετικά υπόλοιπα που περιέχονται στην αρχική συμφωνία της συγχώνευσης.  Οι αλλαγές εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιρειών, με την ισχυρή υποστήριξη των μεγάλων μετόχων τους.

«Παίρνω αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στις ομάδες που κατάφεραν να οικοδομήσουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ακόμη και κατά την περίοδο του lockdown λόγω της Covid-19.  Ο ανθρώπινος παράγοντας βρίσκεται στο επίκεντρο της δυναμικής αυτού του τεράστιου έργου, όπως και η υποστήριξη των μετόχων μας, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για τη δημιουργία της Stellantis», σχολίασε ο Carlos Tavares, που συμμετέχει στη δημιουργία του τέταρτου  μεγαλύτερου κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο όσον αφορά τον όγκο παραγωγής.