Ο Έλον Μασκ βρήκε τρόπο να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter

185

Ο Elon Musk δήλωσε στην Twitter Inc. ότι μια αποζημίωση ύψους 7 εκατ. δολαρίων σε έναν πληροφοριοδότη που έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα προβλήματα στην εταιρεία του δίνει έναν ακόμη λόγο να αποχωρήσει από την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης αξίας 44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.

Ο Musk προσπαθεί να τερματίσει την εξαγορά του Twitter, αφού ισχυρίστηκε ότι η πλατφόρμα παραπλάνησε τον ίδιο και τους επενδυτές σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών spam και bot μεταξύ των περισσότερων από 230 εκατ. χρηστών της. Το Twitter αντιτείνει ότι οι ανησυχίες του Musk για τα bot είναι ένα πρόσχημα για να βγει από μια συμφωνία την οποία ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου φέρεται να μετάνιωσε.

Οι δικηγόροι του Musk, σε μια κατάθεση την Παρασκευή, δήλωσαν ότι ως μέρος της συμφωνίας αγοράς, το Twitter έπρεπε να ενημερώσει τον δισεκατομμυριούχο πριν δαπανήσει 7,75 εκατ. δολάρια σε μια συμφωνία διαχωρισμού στις 28 Ιουνίου με τον Peiter Zatko, τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας. Οι δικηγόροι του Musk δήλωσαν ότι έμαθαν για τη συμφωνία του Zatko στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν το Twitter κατέθεσε έγγραφα στο δικαστήριο. Ο Ζάτκο έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τις ανησυχίες του για τη χαλαρή ασφάλεια, τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και τον αριθμό των bots στην πλατφόρμα. Έχει κληθεί να καταθέσει και στην αγωγή του Twitter.

Και οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για τη δίκη της αγωγής του Twitter τον Οκτώβριο, προκειμένου να αναγκάσουν τον Musk να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Η δικαστής Delaware Chancery Judge Kathaleen St. Jude McCormick ενέκρινε την Τετάρτη το αίτημα του Musk να προσθέσει τους ισχυρισμούς του Zatko στις ανταγωγές του. Ωστόσο, απέρριψε την αίτησή του να καθυστερήσει τη δίκη.

Είναι η τρίτη φορά που ο Musk λέει στους αξιωματούχους του Twitter ότι αποσύρει την προσφορά του ύψους 54,20 δολαρίων ανά μετοχή για την πλατφόρμα, λόγω παραβιάσεων της συμφωνίας εξαγοράς που καλύπτει τις συναλλαγές.