Ο Ερντογάν κόβει τη μουσική στους Τούρκους μετά τα μεσάνυχτα

Ερντογάν

Έντονες οι αντιδράσεις στο Twitter.

 

Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία προκάλεσε η ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα απαγορεύεται το παίξιμο μουσικής μετά τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η απόφαση του Ερντογάν, που ανακοινώθηκε μετά από τρίωρη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, έκανε… Τούρκους αρκετούς χρήστες των social media που βλέπουν στην κίνηση αυτή άλλη μια απόπειρα του προέδρου της χώρας να επιβάλει τις ισλαμικές του αξίες στον πληθυσμό. «Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τον άλλο νυχτιάτικα», είπε ο Ερντογάν, παραθέτοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουλίου μετά τη χαλάρωση που προηγήθηκε στα τέλη Μαϊου.

Ο Ερντογάν, που κυβερνά με διατάγματα εδώ και τρία χρόνια, έχει δεσμευτεί να αναδείξει μια νέα γενιά πιστών μουσουλμάνων Τούρκων ανοίγοντας ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία και αυξάνοντας τους φόρους στο αλκοόλ και τα είδη καπνού ταχύτερα κι από τον πληθωρισμό. Τον περασμένο Απρίλιο η κυιβέρνησή του απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στη διάρκεια του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οργή στην αντιπολίτευση και τα social media για τα νέα μέτρα του Ερντογάν

«Εμείς το λέμε εξ’ αρχής ότι αυτές οι απαγορεύσεις έχουν ιδεολογικό φορτίο», σχολίασε ο ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Αν μιλάς Ερντογάν για ενόχληση, μάθε τότε ότι η χώρα είναι ενοχλημένη μαζί σου. Τι θα κάνεις γι’ αυτό;», συμπλήρωσε.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους για την ανακοίνωση του Ερντογάν, ορισμένοι μάλιστα κάλεσαν τους τουρίστες να μην επισκεφθούν την Τουρκία προτιμώντας για τις διακοπές τους την Ελλάδα. «Μετά τις 00:00 απαγορεύεται η μουσική στη χώρα μας. Ναι, αυτή είναι η Τουρκία. Προσπαθούν να μπλοκάρουν ο,τιδήποτε σχετίζεται με την Τέχνη και τον πολιτισμό. Μας αφαιρούν μία – μία τις ελευθερίες μας», σχολίσε στο Twitter η Μελικέ Γκιουναϊντίν.

Την περασμένη Κυριακή ο Ερντογάν άσκησε κριτική στους νέους που περιμένουν μέχρι τα 30 για να παντρευτούν, ενώ παλαιότερα κάλεσε τις συμπατριώτισσές του να κάνουν περισσότερα παιδιά, αφού όπως λέει, το βασικό τους καθήκον είναι η μητρότητα.