Ο Γεωργιάδης για το επεισόδιο με τον Πολάκη στη Βουλή: «Απαίσιο, χυδαίο, ομοφοβικό, σεξιστικό»

Για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στο καφενείο της Βουλής μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ζήτησε «να πάρει θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη σκευωρία Νοβάρτις και τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ που κατηγορήθηκαν όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος».

Ζήτησε επίσης να τοποθετηθεί ο κύριος Ανδρουλάκης για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη γιατί είναι πλέον Πρόεδρος όλου του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να κρύβεται διά της απουσίας του.

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει παραλήρημα με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του για την Novartis και μάλιστα με χθεσινή ανακοίνωση του, αμφισβήτησε το Βούλευμα της Οικονομικής Εισαγγελίας, κάτι που δεν έκανε με τους υπόλοιπους πολιτικούς που είχαν κατηγορηθεί.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η Πράξη Αρχειοθέτησης είναι έπος για τον ίδιο και επανέλαβε ότι ετοιμάζει αγωγές γιατί πριν γίνει Υπουργός ήταν επιχειρηματίας. Είχε τρεις εταιρίες και διαχειριζόταν διάφορα ποσά τα όποια είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του και μάλιστα επί Σύριζα είχε επαινεθεί για το Πόθεν Έσχες του.

Περιέγραψε ακόμη το περιστατικό με τα «τσίγγινα σωβρακάκια» και το σόου Πολάκη αναφέροντας τα εξής: «Ο κ. Πολάκης όταν καθόμουν την Κυριακή στη Βουλή, έπινα τον καφέ μου, ήμουν γυρισμένος πλάτη, εγώ δεν τον είχα δει, μου χτυπάει την πλάτη, γυρνάω τον κοιτάω, αυτός όρθιος, και μου λέει “Την Τρίτη θα ‘ρθω να μιλήσω στον αναπτυξιακό για τη Novartis και να φοράς τσίγγινο σωβρακάκι”. Πήγε προχθές το βράδυ ο Πολάκης στο Kontra στην κ. Γιάμαλη και είπε “εγώ δεν είπα ποτέ για τσίγγινο σωβρακάκι, είπα για τσίγγινο κράνος”. Είναι απαίσιο, χυδαίο, ομοφοβικό, σεξιστικό. Πάμε λοιπόν Δευτέρα, ανεβαίνει ο Πολάκης στο βήμα και κάνει ένα παραλήρημα. Εγώ δεν δίνω σημασία, σχεδόν γελάω. Αν δείτε το βίντεο, ακούγομαι να λέω “άσ’τον να τα πει”. Εν πάσει περιπτώσει ο κ. Αθανασίου εφάρμοσε τον κανονικό. Δεν παρανόμησε ο κ. Αθανασίου».