Ο Γεωργιάδης ζητά τα έγγραφα χαρακτηρισμού των μαρτύρων

Τις αποφάσεις ένταξης των τριών μαρτύρων της υπόθεσης Novartis σε καθεστώς προστασίας ζητά ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής Θοδωρή Δρίτσα και προς την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. 

Αναλυτικά η επιστολή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:  

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 21ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS»

ΑΙΤΗΣΗ

Αδώνιδος – Σπυρίδωνος Γεωργιάδη, Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών οδός Ακαδημίας 84.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Διενεργείτε προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα αδικήματα που αφορούν στην, γνωστή πλέον, υπόθεση της Novartis με ΕΔ2016/373 μετά την διαβίβαση του φακέλου της δικογραφίας στην Βουλή την 6η Φεβρουαρίου 2018 και την απόφαση της Ολομέλειας στις 21.02.18. Κατά τη διαβίβαση του φακέλου της δικογραφίας στην Βουλή των Ελλήνων την 6η Φεβρουαρίου 2018 δεν διαβίβασε η αξιότιμη κα Εισαγγελέας την υπ’ αριθμ. 12/2017 διάταξης του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την προστασία της μάρτυρος με κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση, την υπ. αριθμ. 13/2017 διάταξη του κύριου Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την προστασία του μάρτυρα Ιωάννη Αναστασίου, την υπ. αριθμ. διάταξη 01/2018 του κυρίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την προστασία του μάρτυρα με την κωδική ονομασία Μάξιμου Σαράφη καθώς και κάθε άλλη πράξη που σχετίζεται με τη διαδικασία προστασίας των αναφερόμενων μαρτύρων.

Η Βουλή των Ελλήνων με απόφαση της Ολομέλειας στις 21.02.18 αποφάσισε τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προκειμένου, μεταξύ άλλων, να ελεγχθεί και τυχόν δική μου διάπραξη ποινικών αδικημάτων λόγω της μαρτυρίας των συγκεκριμένων προστατευομένων μαρτύρων. Επομένως πλέον έχω έννομο συμφέρον να λάβω αντίγραφα των συγκεκριμένων διατάξεων σύμφωνα με τον άρθρο 147 ΚΠΔ.

Δια της παρούσης αιτούμαι όπως ζητήσετε να Σας αποσταλούν  αντίγραφα των ανωτέρω διατάξεων καθώς και κάθε άλλης πράξης που έχει εκδοθεί για την προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων, ακόμα και αν χρειασθεί, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αποκρύψει η Εισαγγελέας το πραγματικό όνομα του προστατευομένου μάρτυρα, προκειμένου να λάβω αντίγραφα αυτών.

Αθήνα 08.03.18

Ο αιτών