Ο Γρηγόρης Βαλτινός για το ελληνικό #metoo: “Με ενόχλησε που στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια”

O Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε στην εκπομπή Dot και αναφέρθηκε στα social media και την οικογένεια του.

«Δεν είναι όλο το θέατρο έτσι, όπως δεν είναι και όλη η κοινωνία έτσι. Υπάρχουν και σε άλλους χώρους τέτοια κρούσματα. Με ενόχλησε με το #metoo που έβγαινε ο καθένας και έλεγε την άποψή του και στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια. Κάτι το οποίο απέφευγα και θα αποφύγω και σήμερα εδώ. Οι υποθέσεις βρίσκονται εκεί που πρέπει και θα αναλυθούν, θα εξιχνιαστούν», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί ήταν ταλαντούχοι, πρόσφεραν στο θέατρο και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό και ακόμα πιο θλιβερό. Νομίζω όμως πως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους δικαστές, τους αστυνόμους, τους κριτές και να μην παίξουμε το παιχνίδι των social media, που ο καθένας είτε γράφει σε ένα tweet την άποψη του, είτε βγαίνει στην τηλεόραση και καταδικάζει και αφορίζει και πολλά άλλα. Είναι κάτι που μας έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα, κάτι που μπορεί να αφήσει θετικό αποτύπωμα στο τέλος, γιατί κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάποια ροπή, κάποια συνήθεια, κάποια αγένεια, κάποιο κακό χαρακτήρα, τον οποίο πληρώνουν τώρα θα είναι πιο προσεκτικοί. Αυτό είναι καλό, είναι θετικό».

Σχετικά με τον κορονοϊό, ο ηθοποιός ανέφερε: «Υπάρχει κορωνοϊός; Μερικοί λένε ότι δεν υπάρχει… Δεν υπάρχουν πεθαμένοι, δεν υπάρχει εμβόλιο, δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι, δεν υπάρχουν άρρωστοι, όλο αυτό είναι ένας μύθος! Δεν τα έχετε ακούσει;. Ξέρω ότι αυτό που θα πω την άλλη μέρα που θα βγει η εκπομπή θα αρχίσουν να γράφουν ότι είμαι άνθρωπος της κυβέρνησης, ότι πάω για Υπουργός Υγείας, θα με βρίζουν, θα λένε να αρρωστήσω, να πεθάνω και τέτοια. Είναι όλη αυτή η κακώς εννοούμενη δημοκρατία των social, η οποία επιτρέπει στον καθένα να δείχνει το επίπεδο του και τη μόρφωσή του. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το εμβόλιο, αυτό πιστεύω».

Σε ερώτηση σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Είναι ένα πολύ δυνατό μέσο αλλά έχει δοθεί στα χέρια όλων και ο καθένας μπορεί να μπει μέσα και να γράψει ότι θέλει, καλώς ή κακώς δεν μπορείς να κάνεις λογοκρισία. Από την άλλη μεριά είναι και μέσον αυτό που προβάλλει, εκβάλλει, αδειάζει, αποχετεύει όλη την ανθρώπινη βλακεία πολλές φορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Με θλίβουν πολύ όλα αυτά σε θέματα γενικά όπως είναι ο κορωνοϊός και πάρα πολύ επικίνδυνα, η οποιαδήποτε βλακεία γραφτεί γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη και αυτή».