Ο ηγέτης της Wagner, μπροστά στα πτώματα ανδρών του, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ρώσου υπουργού Άμυνας

Δίπλα σε δεκάδες πτώματα, ο Πριγκόζιν, δημοσιοποίησε σήμερα ένα βίντεο με προσβλητικές εκφράσεις και βρισιές, στο οποίο ο ίδιος κατηγορεί τους κορυφαίους αξιωματούχους άμυνας για τις απώλειες που υπέστησαν οι μαχητές της οργάνωσης Wagner στην Ουκρανία.

Το ξέσπασμα του Πριγκόζιν αποτελεί κλιμάκωση στη διαμάχη του με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ, τους οποίους έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει ότι σκόπιμα δεν παρέχουν πυρομαχικά στις δυνάμεις του.

Ο Πριγκόζιν εμφανίστηκε να στέκεται δίπλα σε δεκάδες πτώματα, τα οποία είπε ότι ανήκουν σε μαχητές της Wagner. Η υπηρεσία Τύπου του δεν άφησε να ακουστούν οι προσβλητικές λέξεις που χρησιμοποιεί ο ίδιος στο βίντεο.

«Έχουμε έλλειψη 70% σε πολεμοφόδια. Σοϊγκού! Γκερασίμοφ! Πού είναι τα ***** πολεμοφόδια;», φωνάζει ο Πριγκόζιν στην κάμερα.

Οι υπεύθυνοι θα πάνε στην κόλαση, φώναξε ο Πριγκόζιν, πριν δηλώσει ότι οι απώλειες της Wagner θα ήταν πέντε φορές μικρότερες, εάν είχε επαρκή εφόδια.

«Αυτά είναι παιδιά της Wagner που πέθαναν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα νωπό», δήλωσε ο Πριγκόζιν, δείχνοντας τα πτώματα γύρω του. «Ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να στρογγυλοκάθεστε στα γραφεία σας».