Ο “ιστορικός” της “Γαλάζιας Πατρίδας” ονειρεύεται αποκλεισμό νησιών και εξέγερση κατοίκων

296

Το «τερμάτισε» ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», της ανιστόρητης θεωρίας της Τουρκίας για τη διεκδίκηση εδαφών, καθώς έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να υπάρξει αποκλεισμός ελληνικών νησιών ώστε να υπάρξει σε αυτά εξέγερση των κατοίκων τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανέπτυξε στην τουρκική τηλεόραση ο ναύαρχος εν αποστρατεία Τζιχατ Γιαϊτζί, αυτός θα είναι ο τρόπος για να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα προκειμένου με τη σειρά της να δεχθεί να προχωρήσει στην αποστρατιωτικοποιήση των νησιών του Αιγαίου.

«Εμείς μπορούμε να γονατίσουμε την Ελλάδα χωρίς να πολεμήσουμε» ξεκίνησε την ανάλυση της καινοφανούς θεωρίας του ο Γιαϊτζί μιλώντας στο Haber Turk. Στον χάρτη, δε, που χρησιμοποίησε είχε βάλει σε κύκλο τρία νησιά, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο και το Καστελόριζο.

«Επαναλαμβάνω χωρίς να πολεμήσουμε. Το έβαλα μόνο ως παράδειγμα (σ.σ. τον χάρτη που χρησιμοποίησε ). Σε Μυτιλήνη, Σάμο και Καστελόριζο, χωρίς να αποβιβάσουμε καθόλου στρατό και χωρίς καθόλου να ρίξουμε πυρά. Μόνο να τα απομονώσουμε και να τα αποκλείσουμε και σε μια εβδομάδα ο κόσμος εκεί θα εξεγερθεί κατά της Ελλάδας» κατέληξε στην ανάλυσή του ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας.

Οι θεωρίες αυτές αναπτύσσονται στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ακόμα και χθες, Δευτέρα, παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι θα διεκδικήσει τα δήθεν δικαιώματα της Τουρκίας.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα πάμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, χωρίς δισταγμό.

Πηγή: newsbomb.gr