Ο μεγαλύτερος πλέον μέτοχος του Twitter Ίλον Μασκ, ρωτάει τους χρήστες αν θέλουν κουμπί επεξεργασίας

193

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η αγορά του μεριδίου 9% που μετατρέπει τον Έλον Μασκ στο μεγαλύτερο μέτοχο του Twitter, στέλνοντας την Δευτέρα την μετοχή της πλατφόρμας σε ράλι 27%, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος «ανέβασε» μια δημοσκόπηση όπου ζητά από τους χρήστες να ψηφίσουν με βάση την ερώτηση «Θέλετε ένα κουμπί επεξεργασίας;».

Η συγκεκριμένη αποτελεί μια λειτουργία που πολλοί χρήστες του Twitter ζητούσαν εδώ και καιρό.

Απαντώντας στην ανάρτηση του Μασκ, ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ ανέφερε σε ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι οι συνέπειες από τη δημοσκόπηση αυτή θα είναι σημαντικές. «Παρακαλώ ψηφίστε προσεχτικά», τόνισε ο ίδιος.

Την 1η Απριλίου το Twitter ανάρτησε ένα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του, ανακοινώνοντας ότι εργάζεται για τη «λειτουργία επεξεργασίας» που περιμένουν εδώ και πολύ καιρό οι χρήστες του. Σε ερώτηση για το αν η ανάρτησή της αυτή ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, η εταιρία είχε απαντήσει, «Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε ή να το αρνηθούμε, αλλά ενδέχεται να επεξεργαστούμε την ανάρτησή μας αργότερα».

Ο μεγαλύτερος μέτοχος

Αφού «τάραξε τα νερά» με τις αναρτήσεις του ως διακεκριμμένος χρήστης του Twitter επί χρόνια, τώρα ο Μασκ έχει σκοπό να αφήσει την σφραγίδα του και εκ των έσω.

Την Δευτέρα ανέφερε ότι κατείχε σχεδόν 73,5 εκατ. μετοχές του Twitter στις 14 Μαρτίου, που αντιπροσωπεύουν ένα μερίδιο αξίας 2,9 δισ. δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της Wall Street την Παρασκευή, κάτι που δίνει στον κ. Μασκ περισσότερες μετοχές στο Twitter ακόμη και από τον συνιδρυτή και πρώην CEO της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ, καθώς και από μεγάλους επενδυτές όπως ο Όμιλος Vanguard.

Η Wall Street Journal σε άρθρο της διερωτάται σχετικά με τα σχέδια του κ. Μασκ με το Twitter. Η άφιξη του ως επενδυτή προσθέτει ένα «τράνταγμα» σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που κατά καιρούς έχει επικριθεί από τον επιχειρηματία. Τις τελευταίες εβδομάδες, αμφισβήτησε δημόσια τη δέσμευσή του Twitter στην ελευθερία του λόγου και δήλωσε ότι σκέφτεται να ξεκινήσει μια δική του ανταγωνιστική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Μασκ δεν έδωσε καμία εξήγηση σχετικά με τους λόγους ή τα σχέδιά του και το πρωί της Δευτέρας και έγραψε μόνο στο Twitter: «Ω γεια lol».