Ο Μπάιντεν έδειξε κατά λάθος στην κάμερα λίστα οδηγιών για τον ίδιο μεταξύ των οποίων αναγραφόταν: “ΕΣΕΙΣ κάθεστε στη θέση ΣΑΣ”! Με κεφαλαία…

Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε συνάντηση που είχε ο ίδιος στο Λευκό Οίκου με μέλη του υπουργικού συμβουλίου δείχνουν συγκεκριμένες οδηγίες που αναφέρονται στον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Την Πέμπτη, ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Federal State Offshore Wind Implementation Partnership, είχε στα χέρια του ένα βιβλιοδέτη με σημεία συζήτησης και του δόθηκε ένα διάγραμμα που δείχνει πόσο ψηλά είναι οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες που συζητούνται, σε σύγκριση με τοπόσημα όπως το Empire State Building και ο Πύργος του Άιφελ.

Αργότερα, κράτησε μια ξεχωριστή κάρτα σημειώσεων την οποία διάβαζε από τη μία πλευρά της.

Ωστόσο, η άλλη πλευρά της κάρτας σημειώσεων που κοιτούσε τις κάμερες είχε μια λίστα με οδηγίες για τον πρόεδρο.

«Μπαίνετε στην αίθουσα του Ρούσβελτ και λέτε γεια στους συμμετέχοντες», έγραφε η πρώτη κουκκίδα, ενώ σε επόμενη διακρίνεται να αναγράφεται «ΕΣΕΙΣ κάθεστε στη θέση ΣΑΣ».

Μετά από μια ακόμα μια κουκκίδα, η αμέσως επόμενη έγραφε, “ΕΣΕΙΣ δίνετε σύντομα σχόλια”, με μια παρενθετική δήλωση που έγραφε “2 λεπτά”, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να κατέληξει να μιλάει για περίπου οκτώ λεπτά.

Οι τελευταίες κουκκίδες έγραφαν, “ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ τους συμμετέχοντες” και “ΕΣΕΙΣ αναχωρείτε”.

Όσο αστείο κι αν ακούγεται, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου λέει στο Fox News ότι πρόκειται για μια πολύ τυπική μορφή που χρησιμοποιείται από πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η Hannah Hankins, πρώην υπάλληλος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου για τον τότε Πρόεδρο Ομπάμα, είπε στο Fox News ότι και αυτός χρησιμοποίησε παρόμοια μορφή σημειώσεων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σημειώσεις του Μπάιντεν γίνονται viral. Τον Μάρτιο, εθεάθη να κρατά μια κάρτα που έγραφε «Σκληρά σημεία ομιλίας για ερωτήσεις και απαντήσεις Πούτιν» κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης ειδήσεων για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος έλαβε ένα σημείωμα που έγραφε: “Κύριε, υπάρχει κάτι στο πηγούνι σας”.