Ο οσκαρικός ηθοποιός Christoph Waltz και ο πρόεδρος της BMW Oliver Zipse δοκιμάζουν την νέα ηλεκτρική iX στο όριο (Vid)

599

Ο κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ συμμετείχε στην παγκόσμια πρεμιέρα του φουτουριστικού μοντέλου – η παρουσία του στο #NEXTGen 2020, προοίμιο μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ του δημοφιλούς ηθοποιού και της πολυτελούς Γερμανικής μάρκας….

Αναζητώντας έμπνευση αλλά και την πρόκληση της αλληλεπίδρασης με διαμορφωτές της κοινής γνώμης και οραματιστές από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, το BMW Group ξεκινά συνεργασία με έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του Αμερικανικού σινεμά. Ο ηθοποιός Christoph Waltz αναλαμβάνει ρόλο Συν-Δημιουργού στην BMW. Επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία, ο Waltz είχε σημαίνοντα ρόλο στην παγκόσμια πρεμιέρα της σχεδίασης της BMW iX. Το φουτουριστικό μοντέλο του BMW Group γιόρτασε την πρεμιέρα του στο #NEXTGen 2020.

Με το φετινό #NEXTGen, η πλήρως ψηφιακή εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά στο www.bmw.com/NEXTGen, το BMW Group δίνει όχι μόνο μία γεύση από τη μελλοντική ατομική μετακίνηση, αλλά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το πώς εξελίσσονται τα μοντέλα και οι τεχνολογίες μέσω των οποίων η εταιρεία πρωτοστατεί στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Επιδιώκοντας μία βαθύτερη κατανόηση των αναγκών, επιθυμιών και τάσεων του αύριο, το BMW Group συνεργάζεται με πρωτοπόρους και δημιουργικά μυαλά από διαφορετικούς τομείς, όπως επιστήμη υπολογιστών και e-gaming, μόδα και αθλητισμός, οικολογία και κοινωνικές επιστήμες, μουσική, κινηματογράφος και εν γένει από το χώρο του πολιτισμού.

Ο διάλογος με τον Christoph Waltz, ο οποίος κέρδισε από ένα Όσκαρ για τις ερμηνείες του στις κινηματογραφικές ταινίες “Inglorious Bastards” (Άδωξοι Μπάρσταρδη) (2009) και “Django Unchained” (Django, ο Τιμωρός) (2012), ξεκίνησε με τον Oliver Zipse, Πρόεδρο Δ.Σ. της BMW AG. Αυτός κάλεσε τον ηθοποιό σε έναν κρίσιμο διάλογο με σχεδιαστές, προγραμματιστές και ειδικούς σε θέματα στρατηγικής από το BMW Group. Θέματα της ατζέντας ήταν η σχεδίαση της BMW iX, οι τρέχοντες τομείς καινοτομίας του BMW Group και οι γενικότερες συνθήκες κάτω από τις οποίες η ατομική μετακίνηση θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο μέλλον.

«Οι συζητήσεις που είχαμε με τον Christoph Waltz στη φάση της προετοιμασίας του #NEXTGen 2020 σχετικά με τις μελλοντικές τεχνολογίες, την κοινωνική αλλαγή και τη μελλοντική σημασία της οδηγικής απόλαυσης μας γέμισαν ενθουσιασμό. Ο ίδιος, μας άνοιξε νέους ορίζοντες με την εξωστρέφεια, το ρεαλισμό, ακόμα και με την ανυπομονησία του, σε ένα βαθμό. Χαίρομαι που απέκτησα έναν Συν-Δημιουργό στο πρόσωπο του Christoph Waltz, ο οποίος θα αποτελεί μία συνεχή πρόκληση για εμάς με τις σκέψεις και τις ιδέες του», είπε χαρακτηριστικά ο Oliver Zipse.

Σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, ο Christoph Waltz εκτιμά την υψηλή ποιότητα, την τεχνολογική ακρίβεια και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η βιωσιμότητα της υψηλής ποιότητας και κατ’ επέκταση η αντοχή των προϊόντων. Παράλληλα, ο ηθοποιός δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον οικολογικό χαρακτήρα της βιώσιμης τεχνολογίας κίνησης ως προς την προστασία του κλίματος και τη διατήρηση των πόρων. Ως εκ τούτου, παρακολουθεί την πρόοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Christoph Waltz παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της συνδεσιμότητας και της αυτόνομης οδήγησης όπως και το σχετικό, διεθνή ανταγωνισμό. «Χαίρομαι για κάθε νέο τεχνολογικό ερέθισμα που προέρχεται όχι από την Silicon Valley, αλλά από την Ευρώπη, και θα ήθελα να μάθω περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά ο Christoph Waltz. «Αυτά που είχα την ευκαιρία να μάθω στην BMW για το θέμα αυτό με εντυπωσίασαν βαθιά. Η BMW είναι μία βαθιά παραδοσιακή μάρκα, αλλά ταυτόχρονα μία εξαιρετικά προηγμένη εταιρεία».