Ο Τσακαλώτος κατάλαβε ότι η ΝΔ δεν θα πέσει σαν ώριμο φρουτο

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον αγαπημένο του Παύλο Πολάκη εγκαινιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απορρίπτοντας τα όσα είπε για τη μεσαία τάξη. 

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ μιλώντας στο capital.gr ομολογεί πως η ΝΔ δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο και στέλνει μήνυμα στους «συντρόφους» του.

 Λέει χαρακτηριστικά:

  • «Όταν ήρθαμε εμείς βοηθήσαμε σχεδόν όλα τα μεσαία στρώματα έστω και λίγο. Αλλά σας θυμίζω ότι μπήκαμε στην κυβέρνηση με ανθρωπιστική κρίση και μια οικονομία που δεν είχε κανένα περιθώριο για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Προφανώς είχαμε προτεραιότητες, προφανώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Να μειώσουμε την φτώχεια, που το κάναμε, να μειώσουμε τις ανισότητες, που το κάναμε. Νομίζω όμως ότι ο πρώτος προϋπολογισμός εκτός του μνημονίου, δείχνει πού θέλαμε να πάμε την οικονομία και την κοινωνία στο μέλλον.»
  • «Θα θυμάστε το ΠΑΣΟΚ μετά από το Καστελόριζο και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πήγε μια χαρά. Το μόνο που κρατάω από την ερώτησή σας είναι ότι πιστεύω ότι δεν θα πέσει η Ν.Δ ως ώριμο φρούτο. Η Αριστερά πρέπει να είναι εκεί, με τις προτάσεις της, να συζητάει με τον κόσμο, να κάνει ένα πρόγραμμα, αυτό το πρόγραμμα να γίνει “πενηνταράκια” και έτσι θα αλλάξει το κλίμα. Από τη μια πλευρά, δέχομαι την ερώτησή σας ότι δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο η Ν.Δ και από την άλλη είμαι αισιόδοξος ότι μια Αριστερά που έχει την αυτοπεποίθηση να συζητά, να διαβουλεύεται, να παρεμβαίνει, να μη φοβάται την Κοινωνία, έχει τα αυτιά της ανοιχτά, μπορεί να αλλάξει το κλίμα».