Ο Τσιάρας κοντά στους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών

O υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας επισκέφθηκε σήμερα την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη και είχε συνομιλία με το γενικό διευθυντή της Σχολής Δημήτριο Εμμανουηλίδη, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τους σπουδαστές και τους διδάσκοντες της Σχολής για τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της έναντι των πρωτόγνωρων δεδομένων της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε την έναρξη θεσμικού διαλόγου για την τροποποίηση του προγράμματος σπουδών της Σχολής, ενώ αναφέρθηκε στο ν. 4689/2020 που ψηφίστηκε πρόσφατα και με τον οποίο εισήχθησαν σημαντικές ρυθμίσεις κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στους σπουδαστές της Σχολής επισήμανε ότι:

«Με το νόμο ν. 4689/2020 έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαστικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, που αφορούσε στην ίδρυση της κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών». Μάλιστα, με αφορμή τον επικείμενο εισαγωγικό διαγωνισμό και τον διπλασιασμό σχεδόν των νέων εισακτέων», τόνισε την προτεραιότητα της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της Δικαιοσύνης, την οποία συνέδεσε με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία για την αύξηση των οργανικών θέσεων και στους δύο κλάδους της Δικαιοσύνης– Εισαγγελέων και Δικαστών.

Τέλος, επισήμανε ο κ. Τσιάρας, ότι «αυτή η επιλογή συνιστά έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας της κυβέρνησης να επενδύσει στην κατάρτιση των δικαστών που αποτελούν τον πιο καθοριστικό παράγοντα του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης» και προσέθεσε: «Επιλέγουμε να επενδύσουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, να επενδύσουμε στον άνθρωπο, να επενδύσουμε στους Έλληνες δικαστές».