Ο Τζανακόπουλος αναμένει πότε ο Μητσοτάκης θα αποπέμψει τον Γεωργιάδη

214

«Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γεωργιάδη όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον Πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στην παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον απόηχο της παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου.

 Η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε στη Βουλή και στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής όταν μετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, τον λόγο πήρε ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία «υπενθύμιση για το ποιος είναι πρόεδρος της Ν.Δ. παρά τοποθέτηση για ζητήματα παιδείας».

«Η διαφορά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται ανάγλυφα. Στην περίπτωση της κ. Αντωνοπούλου έχουμε μία λανθασμένη χρήση μίας διάταξης νόμου που ψήφισε το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου, κακώς» παραδέχτηκε.

Στράφηκε κατά του κ. Μητσοτάκη διερωτώμενος «έχουμε παραίτηση λόγω ευθιξίας και αποδοχή παραίτησης. Πόσες ημέρες θα περάσουν μέχρι να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis, για τους ίδιους λόγους, για λόγους ευθιξίας; Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει τον κ. Γεωργιάδη όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον Πρωθυπουργό και για το ότι χρησιμοποιεί μία γλώσσα που εκείνος θεωρεί απολύτως δόκιμη και προσβάλλει απολύτως την ίδια την παράταξη της Ν.Δ.».

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι από τη Ν.Δ. που αισθάνονται χαρούμενοι να γίνονται τέτοιες τοποθετήσεις».

«Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη της Ν.Δ. για όσα έγιναν στον χώρο του φαρμάκου» συνέχισε.

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το σθένος να έρθει και να καταγγείλει την κυβέρνηση για ηθικό έλλειμμα όταν κρύβατε στικάκια, όταν έχετε δάνεια 200 εκατ. ευρώ όταν πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Αλλά όταν έρχεται η ώρα κάνετε λόγο για σπίλωση και για σκευωρία» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.