Οι Anonymous επιτέθηκαν στον Ισραηλινό στρατό

317

Η γνωστή ομάδα χάκερ Anonymous, με ανακοίνωση τους μέσω βίντεο την Παρασκευή 19 Απριλίου, ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στον Ισραηλινό στρατό (IDF) και πήρανε 20 gigabyte, που περιλαμβάνει περισσότερα από 233.000 έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, αρχείων Word, παρουσιάσεων PowerPoint και πολλά ακόμα.

 Το συνοδευτικό βίντεο της ομάδας εμφανίζει αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint με προσωπικό του IDF, με διαφάνειες που φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου. Η αυθεντικότητα των εγγράφων στο βίντεο παραμένει αβέβαιη μέχρι να δημοσιεύσουν κάτι επίσημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ασφαλείας του IDF, η πιθανότητα μιας πραγματικής παραβίασης είναι ελάχιστη, υποδηλώνοντας μια πιθανή τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερ, ανέφεραν ισραηλινά μέσα.

 Στην αρχή του μήνα, η Ισραηλινή υπηρεσία  κυβερνοασφάλειας είχε προειδοποίηση για μια αναμενόμενη αύξηση των επιθέσεων μετά το τέλος του Ραμαζανιού και την κλιμάκωση της υποκίνησης εναντίον του Ισραήλ. Οι ανησυχίες περιλαμβάνουν πιθανές παραβιάσεις ιστοτόπων, διεισδύσεις ψηφιακού συστήματος, διαρροές απόρρητων εγγράφων, έκθεση προσωπικών δεδομένων, ανάπτυξη λογισμικού παρακολούθησης και απόπειρες εισβολής.