Οι αστροοναύτες του Shenzhou-18 ολοκλήρωσαν τον δεύτερο διαστημικό τους περίπατο

255

Οι ταϊκοναύτες του Shenzhou-18, που είναι στον κινεζικό διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά, ολοκλήρωσαν τον δεύτερο διαστημικό τους περίπατο στις 10:51 μ.μ. (ώρα Πεκίνου) την Τετάρτη, σύμφωνα με την Επανδρωμένη Διαστημική Υπηρεσία της Κίνας.

Οι Γιε Γκουάνγκφου (Ye Guangfu), Λι Τσόνγκ (Li Cong) και Λι Γκουανγκσού (Li Guangsu) εργάστηκαν για περίπου 6,5 ώρες για να ολοκληρώσουν πολλαπλές εργασίες, με τον Λι Γκουανγκσού να παραμένει εντός του διαστημικού σταθμού.

Με τη βοήθεια του ρομποτικού βραχίονα του διαστημικού σταθμού και ερευνητών στη Γη, εγκατέστησαν συσκευές προστασίας από τα διαστημικά συντρίμμια για τους αγωγούς, τα καλώδια και τον βασικό εξοπλισμό εκτός του διαστημικού σταθμού Τιενγκόνγκ (Tiangong) και πραγματοποίησαν εξωγήινη επιθεώρηση.

Οι Γιε Γκουάνγκφου, Λι Τσόνγκ, στους οποίους ανατέθηκε το καθήκον του διαστημικού περιπάτου, επέστρεψαν μετά την ολοκλήρωση του περιπάτου, με ασφάλεια, στην εργαστηριακή μονάδα Γουέντιεν (Wentian).

Το τρίο έχει ολοκληρώσει το ένα τρίτο του διαστημικού του ταξιδιού και έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών πειραμάτων και τεχνολογικών δοκιμών εντός της τροχιάς.

 

Πηγή: PD Online