Οι ελίτ καταργούν πανευρωπαϊκά το κράτος δικαίου – Τα μέλη του AfD δεν επιτρέπεται να κατέχουν όπλα, αποφαίνεται γερμανικό δικαστήριο

145

Όσοι έχουν διασυνδέσεις με το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland – AfD) δεν επιτρέπεται να κατέχουν πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με απόφαση διοικητικού δικαστηρίου του Ντίσελντορφ.

Στην απόφασή του την 1η Ιουλίου, το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα μέλη των πολιτικών κομμάτων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι τρέφουν αντισυνταγματικά αισθήματα θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως «αναξιόπιστα» βάσει της νομοθεσίας για τα πυροβόλα όπλα.

Ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές που είχαν καταθέσει δύο μέλη του κόμματος AfD, ένα παντρεμένο ζευγάρι, στους οποίους είχε ανακληθεί η άδεια οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση, πρέπει να παραδώσουν ή να καταστρέψουν τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά τους, αν και μπορούν ακόμη να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Ο άνδρας έχει στην κατοχή του 197 όπλα και η γυναίκα 27.

«Η ιδιότητα του μέλους ενός κόμματος που είναι ύποπτο για αντισυνταγματικές τάσεις και μόνο οδηγεί τακτικά στο τεκμήριο της αναξιοπιστίας βάσει του νόμου περί όπλων σύμφωνα με τα ισχύοντα αυστηρά πρότυπα του νόμου περί όπλων», δήλωσε το δικαστήριο.

«Ακόμη και αν το κόμμα δεν έχει απαγορευθεί από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο για λόγους αντισυνταγματικότητας.

«Για την εκτίμηση του κατά πόσον υπάρχουν τέτοιες αντισυνταγματικές τάσεις, η αξιολόγηση των γραφείων προστασίας του Συντάγματος αποτελεί βαρύνουσα ένδειξη.

«Το ομοσπονδιακό κόμμα AfD χαρακτηρίστηκε ως ύποπτη περίπτωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας … Το Επιμελητήριο συμφώνησε με αυτό».

Μια τέτοια αυστηρή ερμηνεία των νόμων περί όπλων δεν παραβίαζε το προνόμιο των κομμάτων, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 21 του Συντάγματος, σύμφωνα με το Διοικητικό Δικαστήριο.

Η απόφασή του τόνισε ότι οι έλεγχοι ιστορικού για τις άδειες οπλοφορίας διενεργούνται σε ατομική βάση και το άρθρο 21 δεν προστατεύει τα πολιτικά κόμματα.

Το δικαστήριο συνέχισε αναφέροντας ότι τα δικαιώματα των κομμάτων δεν παραβιάζονται ακόμη και «εάν οι δημόσιοι υπάλληλοι ή οι στρατιώτες υφίστανται μειονεκτήματα, μέχρι και απόλυση από την υπηρεσία, εάν υποστηρίζουν ένα κόμμα που δεν απαγορεύεται αλλά είναι εχθρικό προς το Σύνταγμα».

Πηγή: NewsFire.GR