Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι σκότωσαν ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ – H λιβανέζικη οργάνωση θα εντείνει τις επιθέσεις της

133

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν σήμερα ότι σκότωσαν το διοικητή της Χεζμπολάχ Τάλεμπ Αμπντάλα, καθώς και άλλους τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ, με πλήγμα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου στο νοτιοανατολικό Λίβανο.

Σε απάντηση για το φόνο του Αμπντάλα, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ σε μια σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης, στο πλαίσιο της οποίας οι ανταλλαγές πυρών είναι σχεδόν καθημερινές από τον περασμένο Οκτώβριο που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα.

Είναι ο πιο υψηλόβαθμος διοικητής της Χεζμπολάχ που έχει σκοτωθεί στη διάρκεια των εχθροπραξιών.

Οι IDF ανακοίνωσαν επίσης πως ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα στο νότιο Λίβανο αριθμό θέσεων εκτόξευσης ρουκετών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μαχητικά έπληξαν έναν εκτοξευτήρα στην περιφέρεια της Χανίν, ενώ σε άλλη επίθεση επλήγησαν τέσσερις εγκαταστάσεις υποδομής στην περιφέρεια της Γιατέρ.

Στην κηδεία του Αμπντάλα, ένας αξιωματούχος της Χεζχμπολάχ δεσμεύτηκε πως η οργάνωσή του θα εντείνει από εδώ και πέρα της επιθέσεις της κατά του Ισραήλ, σε μια περίοδο που η κατάσταση στα σύνορα είναι ήδη αρκετά τεταμένη.

Από τη σημερινή μαζική επίθεση της λιβανέζικης οργάνωσης με ρουκέτες, έχει ξεσπάσει φωτιά στο βόρειο Ισραήλ. Δώδεκα πυροσβεστικές ομάδες δίνουν μάχη με την πυρκαγιά στο δάσος Μπιρίγια, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: OnAlert.GR