Οι καλύτερες συμβουλές αντιγήρανσης για να σταματήσετε τη φθορά του χρόνου

Αποτρέψτε τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, την χαλάρωση και άλλα ορατά σημάδια γήρανσης με τις αποδεδειγμένες στρατηγικές που ακολουθούν. Η αντιγήρανση είναι θέμα πρόληψης και πρέπει να ξεκινά από τις νεαρές ηλικίες.

Υπάρχουν απλούστεροι -και λιγότερο επεμβατικοί- τρόποι για να δείχνετε νεότεροι από το botox και την αισθητική χειρουργική. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε μερικές από αυτές τις συνήθειες στην καθημερινή σας ρουτίνα που και θα δείτε ένα συνολικό όφελος τόσο για την εμφάνισή σας, όσο και τη συνολική σας ενέργεια προλαμβάνοντας την πρόωρη αντιγήρανση.

Φροντίστε το πρόσωπό σας

Απ’ όλα τα μέρη του σώματός σας, το πρόσωπό σας και στη συνέχεια τα χέρια σας μπορούν πραγματικά να δείξουν την ηλικία σας εάν δεν λάβετε μέτρα για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Αυτό περιλαμβάνει κοινές προφυλάξεις όπως η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής που είναι πλούσια σε καλά λίπη και η χρήση αντιηλιακών που προφυλάσσουν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης, είναι σημαντικό να καθαρίζετε σχολαστικά το πρόσωπό σας και να το ενυδατώνετε με καλής ποιότητας προϊόντα κοσμετολογίας.

Κόψτε το κάπνισμα
Το κάπνισμα αυξάνει τις ρυτίδες λόγω της κίνησης του προσώπου και έχει επίσης αγγειοσυσταλτικό αποτέλεσμα, πράγμα που σημαίνει ότι πνίγει την κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων ενώ συμβάλει στη μακροζωία.

Καταναλώστε βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 βοηθά το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο και ερυθρά αιμοσφαίρια, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ενθαρρύνει την υγιή λειτουργία των νεύρων. Η μειωμένη πρόσληψη της βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή και μη αναστρέψιμη βλάβη, ειδικά στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα.

Πλούσιες πηγές βιταμίνης Β12 είναι το συκώτι, το μοσχάρι, το αρνί, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Διαβαστε περισσότερα στο onmed.gr