16 Ιανουαρίου 2019

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τέσσερις προκηρύξεις, που αφορούν τους μόνιμους διορισμούς περίπου 1.000 υπαλλήλων, «τρέχει» το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το Έθνος, πάρα το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ συνεχίζονται οι προετοιµασίες για νέες προκηρύξεις µόνιµων διορισµών όσο και για την έκδοση των αποτελεσµάτων από δεκάδες προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και µήνες. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τον Δεκέμβριο 2018, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ( άνω και κάτω των 90 ημερών) περιορίστηκαν στα 780,9 εκατομμύρια ευρώ από 1,399 δις ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2017 και 2,490 δις ευρώ το 2016. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μία μακρά προεκλογική περίοδος -με τον προσεχή Οκτώβριο να αποτελεί την τελευταία πιθανή "ημερομηνία" για τις κάλπες- εκτός του ότι εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία η οποία θα βρεθεί ουσιαστικά αντιμέτωπη με μία "χαμένη χρονιά" και διατηρεί τους επενδυτές σε στάση αναμονής και έτσι επιδρά αρνητικά στην ήδη αναιμική και ευάλωτη ελληνική οικονομία, εκτιμάται ότι θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο σε ό,τι αφορά τα σχέδια εξυγίανσης των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών, με το "βουνό" των NPLs να αποτελεί τον μεγαλύτερο "υπεύθυνο" για το έντονο σφυροκόπημα που έχουν δεχθεί οι τραπεζικές μετοχές από τον περασμένο Μάιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχεδόν ένας στους δέκα συνταξιούχους στην Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει σε κατάσταση φτώχειας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα μέσα Φεβρουαρίου θα καταβληθεί το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε όσους σπεύσουν μέχρι και 15 Ιανουαρίου να υποβάλουν αιτήσεις στο Taxisnet (που αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ώρες) ως α΄δόση του επιδόματος για πετρέλαιο θέρμανσης που αγόρασαν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λίστα εκκρεμοτήτων, σχετικών με τα 16 προαπαιτούμενα του τέλους Δεκεμβρίου, βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη η κυβέρνηση, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη των θεσμών στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα της Κομισιόν, που θυμίζει μνημονιακές εποχές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη συνεδρίαση του Euroworking Group η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου, αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το ελληνικό ζήτημα οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και οι Θεσμοί.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη (R&D), στη χώρα μας, αυξήθηκαν κατά 300 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2016 και 2017, καθώς η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει από την κρίση, όμως η χώρα μας παραμένει πολύ κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις δόσεις στον ΕΝΦΙΑ και στην ρύθμιση οφειλών, προσδοκώντας να «ανεβάσει» τα ποσοστά εισπραξιμότητας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Δ/νση Οικονομικής Πολιτικής, Δ/νση Χρηματοοικονομικής Πολιτικής), ενόψει της θέσπισης νόμου, για τη χορήγηση μικροχρηματοδοτήσεων, στην ελληνική νομοθεσία, καλεί τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς (Υπουργεία, άλλες δημόσιες υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ, εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, φυσικά πρόσωπα κ.λ.π.) να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, διατυπώνοντας απόψεις και παρατηρήσεις, επί του υποβληθέντος σχεδίου Νόμου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου μπορούν να υποβάλλονται οι ενδικοφανείς προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων της εξισωτικής αποζημίωσης, που πληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Tο Reuters, αναφερόμενο στην επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα την Πέμπτη, σημειώνει πως η Μέρκελ δεν είναι αρεστή στην Ελλάδα εξαιτίας της επιμονής της για μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ποσό των 812,5 εκατομμυρίων ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας με μείωση της απόδοσης στο 0,67% έναντι 0,71% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας. 

Page 1 of 165

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπάρες δημητριακών με ταχίνι και βρώμη

Αυτό είναι το φρούτο που καίει το λίπος!

Όταν θα γίνει θα πέσουμε όλοι από τα σύννεφα

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!