18 Σεπτεμβρίου 2018

Οικονομία

Οικονομία
Αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι εισφορές Αυγούστου 2018 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Φορέα.

Οικονομία
Στα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, κυρίως λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και τα οποία προκαλούν ανασφάλεια και κρατούν μακριά δυνητικούς επενδυτές, αναφέρεται σε εκτενές της άρθρο η εφημερίδα Handelsblatt.

Οικονομία
Μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2013, η Κύπρος επανεντάσσεται στις κεφαλαιαγορές, με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της από τον οίκο αξιολόγησης S&P σε ΒΒΒ-. Τα κυπριακά κρατικά ομόλογα θεωρούνται πάλι «κατά μέσον όρο καλή επένδυση. Σήμερα, η Κύπρος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης διάσωσης.

Οικονομία
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικόοδηγό με 34 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Οικονομία
Ο ΣΕΒ στο μηναίο του δελτίο για την οικονομική δραστηριότητα επισημαίνει ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια, ώστε να μπορέσει να εισέλθει σε μία τροχιά ισχυρής και δυναμικής ανάπτυξης.

Οικονομία
Το χαμηλότερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη είχε Η Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους είχε το χαμηλότερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη.

Οικονομία
Αμέσως μόλις μια οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη, το σύστημα θα ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, ώστε το Δημόσιο να μην χάνει καθόλου χρόνο στη διεκδίκηση των οφειλών.

Οικονομία
Σταθεροποίηση με τάση μείωσης των ρευματοκλοπών το 2018 δείχνουν τα στοιχεία του Διαχειριστή του Δικτύου, ύστερα από την αλματώδη αύξηση που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ Νίκος Χατζηαργυρίου. Η πάταξη του φαινομένου θα επιτρέψει σε βάθος χρόνου και την ελάφρυνση των καταναλωτών, αφού σήμερα το κόστος της ενέργειας που κλέβουν οι επιτήδειοι από το δίκτυο, κατανέμεται στους λοιπούς καταναλωτές.

Οικονομία
Σημαντικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεγάλης παρέμβασης για την πλαστική σακούλα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα "Πλαστικά: επανάσταση ή απειλή; διαβούλευση για το μέλλον της παραγωγής και της διαχείρισης των πλαστικών", που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 83η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οικονομία
Οι επιπτώσεις από το σοκ ήταν καταστροφικές: κρίση χρηματοπιστωτική, κρίση του ευρώ, κρίση χρέους. Δέκα χρόνια μετά, το τραπεζικό σύστημα δεν είναι τόσο θωρακισμένο όσο θα έπρεπε παρά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Οικονομία
Σύμφωνα με τη νέα προσφορά, που υπέβαλε η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) στο ΤΑΙΠΕΔ κι έγινε δεκτή, για την επέκταση κατά 20 έτη της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ. Βενιζέλος», το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται στο 1,115 δις ευρώ.

Οικονομία
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών δήλωσε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αυτό που διεξάγεται εδώ δεν είναι διαπραγμάτευση, δεν θα μπορούσαν οι θεσμοί να διαφωνήσουν ή να συμφωνήσουν. Νωρίτερα την πληροφορίας συμφωνία είχε διαψεύσει και η Κομισιόν με τον πιο επίσημο τρόπο αλλά και οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συμφωνίας και αυτό αποτυπώθηκε άμεσα στα ομόλογα!

Οικονομία
Πρωτογενές πλεόνασμα 3.139 εκατ. ευρώ καταγράφει ο προϋπολογισμός στο οκτάμηνο με βάση τα προσωρινά στοιχεία Αυγούστου. Το ποσό είναι υπερτριπλάσιο έναντι στόχου (917 εκατ. ευρώ), ενώ πέρυσι το συγκεκριμένο μέγεθος στο αντίστοιχο διάστημα είχε διαμορφωθεί σε 3.544 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2017.

Page 1 of 112

Ροή Ειδήσεων

Δημοφιλή

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Φλωρίδης: Πού πήγαν 1,6 δισ. για τους πρόσφυγες; Το απίστευτο «πάρτι» της Πρώτης Φοράς Αριστερά

Νίμιτς προς Σκοπιανούς: Ψηφίστε υπέρ της συμφωνίας, διότι μπορεί να αλλάξει κυβέρνηση η Ελλάδα

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!