Παρασκευή 21.02.2020

Μητσοτάκης: Τσίπρας - Καμμένος δεν μπορούν να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση σε πολιτικό survivor

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η χώρα δε μπορεί να διαλυθεί, επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. "Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Πειραιώς.

. Τα μηνύματα της συμπόρευσης και της πανστρατιάς, στην απαρχή ενός έτους με τέσσερις κάλπες, ήταν και πάλι δομικά στοιχεία της παρέμβασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως και η επισήμανση ότι πρωθυπουργός και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορεί "να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν", αλλά δε θα μετατρέψουν τη διακυβέρνηση του Τόπου σε πολιτικό survivor. "Ακούω τις τελευταίες μέρες ένα νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή, στην περίπτωση που ο κ. Καμμένος επιχειρήσει μια τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή το Σκοπιανό. Αλλά, πολύ πριν φθάσουμε στην ανοχή, θα έπρεπε να μιλήσουμε για συνενοχή. Διότι ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του κ. Τσίπρα, από τις Πρέσπες και μετά.  Εφόσον διαφωνεί, θα έπρεπε να είχε φύγει από τότε. Αντί αυτού, έφυγε από την κυβέρνηση ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Αποπέμφθηκε μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό Συμβούλιο, με αλληλοκατηγορίες για χρηματισμό και χρήση μυστικών κονδυλίων. Ο κ. Καμμένος όφειλε να είχε ήδη αποχωρήσει από τη κυβέρνηση εδώ και μήνες αν ήθελε πράγματι να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι, μένοντας στην κυβέρνηση, έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να την υπογράψει.  Άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έκανε λόγο για κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα. "Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν. Δεν μπορούν  όμως να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor. Την ίδια ώρα μάλιστα που η κυνική συναλλαγή τους συνεχίζεται ξεδιάντροπα. Ακόμη και με τροπολογίες της νύχτας που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες τους εκκρεμότητες πριν από το προαναγγελθέν διαζύγιό τους. Όμως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους: Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Η θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. Η Ελλάδα  είναι εκτός αγορών με ανοιχτά εθνικά μέτωπα. Δεν αντέχει ούτε μια μέρα παραπάνω να κυβερνάται από μια "κυβέρνηση κουρελού". Θα το ξαναπώ. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια, και ευημερία για όλους τους Έλληνες", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

"Θα βρεθούμε απέναντί τους"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του προς τη νέα Πολιτική Επιτροπή, έβαλε στο στόχαστρό του και τη σεναριολογία περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας. "Θα πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση. Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές. Στις δημοκρατίες δεν κυβερνάς με το ζόρι, όπως κάνει τώρα. Θα βρεθούμε λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής. Θα τους καταγγείλουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, μια καθαρή λύση: Εκλογές. Εκλογές που θα δώσουν νέα, ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σκιαγράφησε με τα πλέον μελανά χρώματα την πραγματικότητα των πολιτών, όπως αυτή διαμορφώνεται επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα μας εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης.  Αλλά και την ίδια, σε αποδρομή και πλήρη σύγχυση. Με τραγικές δυστυχώς συνέπειες για την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας. Η υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη απειλή: Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσα σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και την διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών. Και ζήτησα από τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν", σημείωσε. Παράλληλα, επεσήμανε πως οι επόμενες εκλογές δε θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας. Αλλά και την ποιότητα του ίδιου του πολιτεύματός μας.

Πιστός στην πεπατημένη που έχει ορίσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε (για μία ακόμα φορά) τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Σε ένα μέτωπο που θα προστατεύσει τους θεσμούς και θα διαφυλάξει την πολιτική ομαλότητα και τη σταθερότητα. "Όσο πιο ανίκανος αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τόσο πιο αδίστακτος γίνεται στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εξουσία", ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στράφηκε κατά του Μεγάρου Μαξίμου για τις κινήσεις πολιτικής του επιβίωσης, που, όπως τόνισε, περιλαμβάνουν νέα ρουσφέτια και κομματικούς διορισμούς, καινούργια ψέματα, κούφιες υποσχέσεις και προκλητική προπαγάνδα.

 

"Η κυβέρνηση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη όσο πλησιάζει το τέλος της. Οι εικόνες της ίδιας της επικαιρότητας αποτυπώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα. Ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας κάνει βόλτες εκεί όπου σκότωσε εν ψυχρώ αθώους ανθρώπους, παρέα με πρωτοπαλίκαρα του "Ρουβίκωνα". Η αγαπημένη σύμβουλος του κ. Τσίπρα, η κ. Θάνου, με την ψήφο της Χρυσής Αυγής διορίζεται και πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής. Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis καταγγέλλει πως πιέστηκε να ενοχοποιήσει πολιτικούς και όταν αρνήθηκε, τον μετέτρεψαν σε κατηγορούμενο. Οι κουκούλες βγαίνουν και φανερώνεται μια ωμή κυβερνητική μεθόδευση. Ο  θρασύς και αδίστακτος υπουργός Πολάκης απειλεί δικαστές, και ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καλύπτει. Και τον καλύπτει γιατί απλούστατα Πολάκης ίσον Τσίπρας. Αυτό το έχουν καταλάβει πια όλοι οι πολίτες. Όπως έχουν όλοι καταλάβει, πως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Όπως ακριβώς έκαναν τα πάντα για να την κερδίσουν", είπε. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.