Κυριακή 31.05.2020

Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

O Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε στο ΥΠΕΞ, χωρίς όμως να γνωρίζει το λόγο της κλήσης, σύμφωνα με το CNN Turk.

Ωστόσο, προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου, δηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ναυτικά, το Casus Belli (αιτία πολέμου) της τουρκικής βουλής ισχύει, διεμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε μεταξύ άλλων σε πρωινή τουρκική εκπομπή ο κ. Τσαβούσογλου.

Ο όρος «Casus Belli» για το Αιγαίο, ακούστηκε επίσημα για πρώτη φορά, το έτος 1982, ακριβώς μετά την υπερψήφιση της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.