Παρασκευή 03.07.2020

'Ένωση Ιατρών: Προϋπολογισμός μείωσης της δαπάνης για την Υγεία

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού την οποία χαρακτηρίζει «ψήφιση μείωσης της κρατικής δαπάνης για τη δημόσια υγεία». 

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η ΕΙΝΑΠ, «στα δημόσια νοσοκομεία δόθηκαν 1,654 εκατ. ευρώ το 2013, το 2014 1,499 εκατ. ευρώ, το 2015 1,067εκατ. ευρώ. Δηλαδή, μεταξύ 2013 και 2019 υπάρχει μείωση κατά 30,3% με τις φετινές δαπάνες να μειώνονται κατά € 65εκατ. επιπλέον».

Επιπλέον, η Ένωση εξηγεί πως από τα χρήματα που έχουν κοπεί από τα δημόσια νοσοκομεία δίνονται 30εκατ. ευρώ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). «Η κρατική δε επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ παραμένει σταθερή που σημάνει ότι ούτε φέτος ο οργανισμός θα μπορέσει να πληρώσει τα πολλαπλά χρέη του προς τα δημόσια νοσοκομεία», σημειώνεται.

«Η πάγια θέση της ΕΙΝΑΠ ήταν και παραμένει ότι η πλήρης χρηματοδότηση των νοσοκομείων οφείλει να γίνεται μόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αύξηση της κρατικής δαπάνης για τα δημόσια νοσοκομεία», καταλήγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.