Κυριακή 12.07.2020

Η Γερμανία τίμησε τον Δημήτρη Παντερμαλή με το Σταυρό του Τάγματος της Αξίας

Απονεμήθηκε στον καθηγητή διδάκτορα κύριο Δημήτριο Παντερμαλή, ο Σταυρός της Αξίας Α´Τάξεως του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο πλαίσιο μίας εορταστικής εκδήλωσης στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Με το βραβείο αυτό, ο Ομοσπονδιακός Προέδρος Δρ Φρανκ Βάλτερ-Στάινμαϊερ απονέμει στον καθηγητή διδάκτορα Δημήτριο Παντερμαλή τα εύσημα για την εξαιρετική του προσφορά στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Στο πανηγυρικό λόγο της, η καθηγήτρια διδάκτορας κυρία Φλες, Πρόεδρος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, χαρακτήρισε τον κ. Παντερμαλή ως έναν εξαίρετο πρεσβευτή της αρχαιολογίας και της αρχαιότητας.

Τόνισε ότι υπό το πρίσμα των πολλών διακυμάνσεων που διέπουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις, η βράβευση του κ . Παντερμαλή αποτελεί ένδειξη της ευχαριστίας μας για την ελληνική φιλοξενία, την οποία βιώνουμε εδώ και περισσότερα από 145 χρόνια στην Αθήνα.

Ο κ . Παντερμαλής ανέφερε: «Νομίζω ότι η δική μας υποχρέωση είναι εφόσον πιστεύουμε στην ιδιαίτερη σημασία κάποιων έργων να προσπαθούμε αυτά να τα παρουσιάζουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να συγκινούν το ευρύ κοινό, να μην στέκεται η κοινωνία αδιάφορη απέναντί τους. Είναι για μένα μεγάλη στιγμή σήμερα και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Στάινμαϊερ για την τιμή αυτή.»

Ο καθηγητής διδάκτωρ κ. Παντερμαλής γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1940 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Αρχαιολογία και Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πριν μεταβεί το 1965 στη Γερμανία για να εκπονήσει τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Albert-Ludwigs του Φράιμπουργκ.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το έτος 1969 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ως Επιστημονικός Διευθυντής της ανασκαφής στο Δίον της Πιερίας, ο καθηγητής κ. Παντερμαλής τυγχάνει από το 1973 παγκόσμιας αναγνώρισης. Το 1979 ανακηρύσσεται καθηγητής στην έδρα κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης από το 2009, ο καθηγητής διδάκτωρ κ. Παντερμαλής γίνεται ευρύτερα γνωστός, πολύ πέραν των ελληνικών συνόρων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.