Κυριακή 26.01.2020

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στα κτίρια του ΟΑΕΕ

"Εκτός λειτουργίας" θα παραμείνουν, από την ερχόμενη Δευτέρα,  οι Διευθύνσεις του τέως Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών  (ΟΑΕΕ) στο κέντρο της Αθήνας, στη Δυτική και Ανατολική Αττική, καθώς θα συνεχιστούν οι καταλήψεις των κτιρίων από τους εργαζόμενους, σύμφωνα με πηγές συνδικαλιστών.

Αποτέλεσμα είναι κανένας ασφαλισμένος του τέως ΟΑΕΕ  (έμπορος, βιοτέχνης, αυτοκινητιστής κλπ.) δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγή στις υπηρεσίες αυτές. 

 Υπενθυμίζεται πως καθ' όλη την περασμένη εβδομάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον τέως ΟΑΕΕ, προχώρησε στην κατάληψη των προαναφερθέντων Διευθύνσεων αλλά και του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΦΚΑ (στον οποίο έχει ενταχθεί ο ΟΑΕΕ από την 1η/1/2019).

Ο Σύλλογος προχώρησε σ΄ αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρόμενος για τον όγκο της εργασίας με τον οποίο έχουν φορτωθεί οι υπάλληλοι στις συγκεκριμένες διευθύνσεις λόγω δραματικής  έλλειψης προσωπικού.

 Μάλιστα, οι ίδιοι οι συνδικαλιστές επισημαίνουν πως πριν προβούν στις συνεχιζόμενες καταλήψεις, είχαν εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με τη διοίκηση του οργανισμού.

Σε συνάντηση που είχε  ο Σύλλογος με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ –ενώ συνεχιζόταν η κατάληψη - διατυπώθηκε η βούληση από πλευράς διοίκησης για να δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, χωρίς –όμως- να αναληφθεί  κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Κύκλοι των συνδικαλιστών ανέφεραν σto Capital.gr πως σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ το βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί το νέο οργανόγραμμα του φορέα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι, δεν μπορούν, για την ώρα,  να γίνουν οι απαιτούμενες μετακινήσεις υπαλλήλων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.